Walter Palmaers van Transport Broodthaers: TB Logistics is helemaal vertrouwd met de haven

Het is vooral de snelle persoonlijke service waarmee Transport Broodthaers groot geworden is. In die mate dat de klanten altijd iemand kunnen bereiken in Ranst. Zelfs de vrijdagnamiddag na 16 u. In die volgehouden expansie trekt Transport Broodthaers dan ook zijn perspectieven breder open. Het bedrijf wordt omgebouwd tot een volwaardige logistieke onderneming. De nieuwe bedrijfsnaam, TB Logistics zal dan ook geleidelijk aan overal opgang maken. Met Transport Broodthaers, de vertrouwde firmanaam als vertrouwde ondertitel.

Het gaat er steeds drukker aan toe bij TB Logistics, Transport Broodthaers. Sinds zaakvoerder Walter Palmaers het bedrijf in 1997 overnam is het klantenbestand sterk verruimd. TB Logistics is gespecialiseerd in maritieme groupage voor import- en exportgoederen en heeft de centrale ligging van de onderneming in Ranst gebruikt om een uitstekende dienstverlening naar voornamelijk havenbedrijven toe steeds verder uit te bouwen. "Die persoonlijke service is écht de kern van ons bedrijf," zegt Walter Palmaers. "Ook als zaakvoerder ben ik van zes uur tot 19 uur 's avonds op kantoor om de business mee vooruit te helpen. Ik zit er als het ware bovenop. Samen met onze ervaren truckers en ons geëngageerd administratief personeel gaan we met z'n allen voluit. Elke dag. Wij zijn allemaal vertrouwd met de administratieve werking van de haven. He gaat dan zowel om douaneformaliteiten, BTW-toestanden als veiligheidsvoorschriften."

Zelf had Walter Palmaers zo'n 15 jaar in de expeditiewereld gewerkt. Hij kent de maritieme omgeving dus als geen ander. "Wij hebben er ons als transportbedrijf echter op toegespitst om exclusief in de vervoersector actief te blijven. Wij gaan onze klanten, de expediteurs dus geen concurrentie aandoen. Wij stellen ons helemaal neutraal op ten aanzien van iedereen. Wij rijden voor elke potentiële klant. En dat is nu nét ook onze kracht."

Dit neemt niet weg dat TB Logistics zijn werkterrein geleidelijk aan uitbreidt. Het distributiebedrijf beschikt in zijn magazijn van 3500 vierkante meter over ruime opslagfaciliteiten met eigen laad- en loskades. In Ranst worden containers behandeld, wordt aan orderpicking gedaan en stukgoederen gepalletiseerd. Alle orders worden via een eigen softwarepakket snel verwerkt. Of hoe het vroegere transportbedrijf zich steeds meer opwerkt tot een volwaardige logistieke onderneming. Met de 50/50-participatie in W&W Logistics gaat dehet bedrijf in de toekomst trouwens ook steeds meer over de grenzen heen. De partner in W&W Logistics is Wim Lemmens, een in havenkringen bekende persoonlijkheid.

TB Logistics hecht uitermate veel belang aan de eigen vloot aan trucks. "Wij opteren voor de beste technologische ontwikkelingen," zegt Walter Palmaers nog. "Onze 18 trucks zijn qua uitbouw en uitrusting zo geconstrueerd dat ze in het snelle havengebeuren wel tegen een stootje kunnen. In de haven rijden we tot vlak tegen de los- en laadkades. De havenarbeiders rijden met hun heftrucks in een onvermoeibaar snel tempo op en aan om de paletten tot in de vrachtwagen te laden en dan gaat het er wel eens wat ruwer aan toe. Wij zijn daar met onze trucks op afgesteld. We werken daartoe samen met Cargo Service uit Wuustwezel dat de laadbakken en de baches van onze vrachtwagens aanpast aan onze vraag."

Veiligheid

Bij TB Logistics staat veiligheid evenwel als absolute prioriteit bovenaan. "Wij engageren ons voor een veilig en duurzaam transport. In die mate dat we er best toe bereid zijn om zwaar te investeren in nieuwe ontwikkelingen. Wij hebben in de afgelopen weken verscheidene nieuwe trucks van Mercedes gekocht die helemaal uitgerust zijn met de modernste dode hoek-technologie. Voor en achter de vrachtwagen zijn nu met sensoren technologisch beveiligde zones uitgebouwd waardoor de truck hoe dan ook stopt indien er zich bv. een fietser zou in bevinden."