Werken in de cloud?

Moet ik in de cloud gaan werken? Hoe pak ik dat best aan? Wat kost werken in de cloud? Zijn mijn data wel veilig in de cloud? Hoe behoud ik controle over mijn data? Wat met mijn bedrijfscontinuïteit? Op al deze praktische vragen biedt Smartsys u het juiste antwoord tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek.

Franky Deleersnijder van Smartsys merkt dat veel kmo’s zich de vraag stellen of zij hun IT volledig of gedeeltelijk naar de cloud zouden moeten overbrengen en wat daar de voor- en nadelen van zijn. Franky Deleersnijder: “We willen u tonen wat de cloud kan betekenen voor uw bedrijf en wat de beste oplossing voor u is: on premise blijven werken met lokale infrastructuur, alles naar de cloud overbrengen of werken met een hybride opstelling waarbij u uw servers in uw bedrijf houdt, maar bijvoorbeeld uw mail en uw data in de cloud gaat bewaren.”

Voor veel kmo’s blijkt een hybride opstelling de ideale oplossing. Als u uw mailverkeer en uw gegevens naar de cloud brengt, zullen uw cruciale data bij een falen van uw server(s) steeds beschikbaar blijven en als u internet hebt, zal u steeds kunnen blijven mailen. In veel bedrijven is mailen vandaag toch een van de absolute basistools.

Franky Deleersnijder: “MS Office 365 is ideaal om uw mailverkeer en uw data naar de cloud te brengen. De kostprijs ervan wordt heel laag gehouden en u kan met uw vertrouwde producten blijven werken. MS Office 365 is opgebouwd uit verschillende onderdelen, waaronder natuurlijk de mailserver, maar onder meer ook de vertrouwde MS Office software met de gekende programma’s Word, Excel,… U kan de MS Office software gewoon installeren op uw desktop/laptop en lokaal gebruiken zonder dat u verbonden bent met het internet.”

Extra interessante tools van MS Office 365 zijn Microsoft Lync, waarmee u professioneel kan ‘skypen’, chatten en videoconferenties houden. Ook een SharePoint platform is inbegrepen in het abonnement, een intranet waarmee u documenten kan delen met uw collega’s en zelfs met externe relaties (klanten/leveranciers). U ziet dankzij deze collaboratiesoftware meteen wie welke wijzigingen doorgevoerd heeft aan een document en u kan wijzigingen waarmee u niet akkoord bent ook heel gemakkelijk terugdraaien. Er ontstaan ook geen verschillende versies van één document waardoor u op den duur het bos door de bomen niet meer ziet.

MS Office 365 biedt u de flexibiliteit om plaatsonafhankelijk te werken: op kantoor, thuis, bij een klant,… uw werkomgeving blijft ongewijzigd waar u ook bent. MS Office 365 bestaat in verschillende vormen en biedt voor elke onderneming een gepast antwoord. De verschillende vormen zijn vrij combineerbaar. Hierdoor kan u afhankelijk van de gebruiker het juiste abonnement kiezen en toch uw maandelijkse prijs laag houden.

Microsoft garandeert voor al zijn cloud producten een hoge beschikbaarheidsgraad van 99,99%, wat maar één van de voordelen is van het werken in de cloud. Door te kiezen voor de cloud hoeft u ook geen zware begininvestering uit te voeren en geniet u toch van de nodige bedrijfszekerheid. Bovendien is de cloud schaalbaar en kan het worden aangepast volgens de groei van uw bedrijf. Dit allemaal voor een vaste maandelijkse prijs per gebruiker.

Over Smartsys

Smartsys is onderdeel van de Cronos groep en verleent ICT-diensten. Het bedrijf richt zich naar kmo’s met 5 tot 75 werkplekken en focust daarbij op drie pijlers: de levering en installatie van hardware omgevingen, het begeleiden van kmo’s naar de cloud en service, onderhoud en support. (NV)