OCB Controleorganisme: “Nieuwe verplichte keuringen op komst”

Binnen afzienbare tijd wordt het aantal opgelegde wettelijke keuringen uitgebreid. Vanaf 2022 wordt een EPC-certificaat verplicht voor de gemeenschappelijke delen van een mede-eigendom. Hiernaast moet elke eigenaar van een gebouw of woning bij de verkoop beschikken over een geldig asbestattest, als het voor 2001 gebouwd is. Vanaf 2032 is iedere gebouweigenaar verplicht om een asbestattest te bezitten.

Marketing assistent Tiffany Badts van OCB Controleorganisme: “U ziet het, het is belangrijk dat we onze keurders voortdurend bijscholen en opleiden. De regelmatig wijzigende wetgeving volgen we op de voet.”

Alle kwalitatieve en wettelijke keuringen

OCB voert naast de huishoudelijke en industriële wettelijke keuringen ook alle kwalitatieve veiligheidscontroles uit. Ook kan u op het controleorganisme rekenen voor het indienststellen van uw machines en installaties. Het controleorganisme viert volgend jaar zijn 60-jarig bestaan.

Ontzorgen en leveren van kwaliteit

OCB Controleorganisme hecht veel belang aan het ontzorgen van zijn klanten. De keurders dragen kwaliteit hoog in het vaandel en zijn zeer servicegericht.

Tiffany Badts: “Met keurders die verspreid wonen in het hele land en vestigingen in Kontich, Brussel, Gent en Namur staan we in heel het land voor u ter beschikking. Ook de periodiciteit van uw wettelijke keuringen houden we proactief voor u in het oog, zodat u dat niet zelf hoeft te doen. Bij een incident is het voor uw verzekeraar immers belangrijk dat uw keuringsverslagen niet verlopen zijn.”

QR-code leidt u naar uw keuringsverslag

Via een door OCB aangebrachte QR-code op uw machine, installatie, lift,… kan u on the spot, via uw smartphone of tablet, het meest recente keuringsverslag oproepen. U kan daarvoor een beveiligde toegang laten voorzien. Op deze manier kunnen alleen de mensen die daarvoor de toelating hebben, de verslagen raadplegen.  

Via uw account op de website van OCB kan u naast de verslagen ook uw planning en uw facturen nakijken. Een keuring aanvragen kan ook via het My OCB platform, maar ook met de telefoon, via email of via de website. 

Vacature inspecteur elektriciteit

Om het team elektriciteit, gas en branddetectie uit te breiden, heeft OCB Controleorganisme een drietal vacatures voor een inspecteur elektriciteit uitgeschreven. Als kandidaat heb je een diploma elektromechanica of elektriciteit, niveau A2 of HB05, met aantoonbare ervaring of bachelor. Binnen OCB zal je opgeleid worden om te kunnen doorgroeien tot industrieel keurder. Solliciteren via annick.devos@ocb.be. (NV)

Controleorganisme OCB, Koningin Astridlaan 60, 2550 Kontich, T 0800 13 890, info@ocb.be, www.ocb.be

Wilt u meer weten?

OCB

Bekijk de socials