You Ctrl analyseert uw IT-kosten en -risico’s“Kmo’s betalen al te vaak eente hoge operationele IT-kost”

De kans is groot dat u tot op de eurocent kan zeggen hoeveel uw leasewagens u maandelijks kosten, maar weet u ook hoeveel u elke maand betaalt aan operationele IT-kosten per werkplek in uw bedrijf? You Ctrl helpt u om uw IT-kosten en IT-risico’s onder controle te houden en berekent de operationele kostprijs per werkplek. U krijgt inzicht in de IT-kostenstructuur én in de IT-risico’s in uw bedrijf. “Een optimalisatie van uw IT kan u vlot 30 euro of meer per maand per werkplek besparen, een bedrag dat snel oploopt wanneer u meerdere werkplekken hebt”, stelt Dirk Covens van You Ctrl.

Dirk Covens is van opleiding accountant en was een tiental jaar verantwoordelijk voor de financiële opvolging van een internationale bedrijvengroep, waarna hij ongeveer even lang bedrijfsleider was van een onderneming in ERP-implementaties. Dirk Covens: “Ik merkte dat de operationele IT-kost bij veel bedrijven enorm hoog ligt, om niet te zeggen te hoog, en daar wilde ik met You Ctrl wat aan doen.”

Dirk Covens stelt dat het geen overbodige luxe is om uw IT jaarlijks te laten evalueren door een onafhankelijke partij. Dirk Covens: “Naast de analyse van de IT-omgeving, duikt You Ctrl echt je boekhouding in, analyseert de IT-facturen en stelt een managementrapport op met een optimalisatievoorstel en een urgentieplan. U krijgt een duidelijk inzicht in wat elke werkplek u maandelijks kost. We bekijken ook alle bestaande overeenkomsten die uw bedrijf heeft met IT-partners en de service die daar tegenover staat.”

Benchmark

You Ctrl is volledig onafhankelijk en zal uw managementrapport ook benchmarken met andere bedrijven en/of andere sectoren. Dirk Covens: “Het kan perfect dat u qua kostenstructuur goed zit, maar dat uw bedrijf wel risico’s loopt op IT-vlak. We zien bijvoorbeeld dat werknemers veel meer dan pakweg tien jaar geleden vertrouwd zijn met IT en thuis vaak over de laatste nieuwste snufjes beschikken. Op het werk downloaden ze bijgevolg kleine systemen en programma’s of houden bedrijfsinformatie bij op een zelf aangemaakte Dropbox. Uw bedrijfsinfo begint daardoor rond te slingeren op het net en wordt wereldwijd toegankelijk. Ook de security laat vaak te wensen over én niet overal worden regelmatig back-ups genomen.” (NV)