Rudo Van Overbeke

Zaakvoerder Gromicoach VOF bij Gromicoach

Wij coaching hoogbegaafde kinderen en volwassenen. Omdat we geloven dat hoogbegaafdheid een kwaliteitslabel moet worden. Daar waar het vandaag op school, op het werk en privé nogal eens als een belemmering werkt.

https://www.growth-mindset.be/

Over mij

Hoy, ik ben een oneindige optimist, bewust van mijn hoogbegaafdheid sinds 2016, gelukkig getrouwd met Marjolein Baes, superfiere vader van 4 unieke, ad-rem hoogbegaafde kinderen die mij even veel bijleren als ik hun. Een superteam dus dat vol goesting uitdagingen aangaat als gezin.

Professioneel ben ik naast mijn fulltime job als program-manager bij Liantis, binnen Hoogbloeier sinds 2015 actief als bestuurder. In die rol denk ik mee hoe we Hoogbloeier kunnen laten groeien en ons professioneel versterken om hoogbegaafde kinderen en volwassen maximaal te ondersteunen.

Voor mezelf ben ik continue op zoek naar nieuwe technieken om mijn doelen scherp te stellen, mijn grenzen te verleggen en een gelukkig, uitdagend leven te blijven leiden (wat als HB’er een blijvende uitdaging is).

Vanaf 2018 wordt rond deze ervaring van de laatste jaren, gecombineerd met heel uitgebreide kennis rond hoogbegaafdheid die binnen Hoogbloeier reeds aanwezig is, een volledig nieuw traject opgebouwd voor volwassenen. In dit traject zal ik als expert en coach je meehelpen  om je visie, je rollen en je lange termijndoelen scherp te stellen, de nodige tools aanreiken waarmee je kan experimenteren. En je een meer uitdagend, rustgevend, gelukkig leven laten ondekken en uitbouwen. Kortom, wat grenzen verleggen. Ik ben er immers rotsvast van overtuigd dat iedereen een onontgonnen goudmijn aan potentieel heeft en dat het mijn plicht is mijn kennis te delen, zodat we samen die goudaders kunnen blootleggen en in dat proces van elkaar kunnen leren.

Ah ja, mijn naam is Rudo Van Overbeke – altijd handig als we elkaar met een naam kunnen aanspreken.

Binnen ons bedrijf zetten we zwaar in op bijscholing omdat er continu nieuwe informatie bijkomt waarmee we hoogbegaafde kinderen en volwassenen kunnen vooruit helpen.

Meer info op https://www.growth-mindset.be/wieiswie/

Over mijn bedrijf

Waarom doen wij dit ? Waar geloven wij in ? Omdat we geloven dat hoogbegaafdheid een kwaliteitslabel moet worden!

Wij geloven dat elke hoogbegaafde, zowel kind als volwassene het potentieel heeft om zijn wereld te veranderen. We zijn ons bewust dat de hindernissen heel groot kunnen zijn en dat de weg voor veel hoogbegaafden versperd is door onbegrip,  door foute reacties, door een niet stimulerende omgeving, door te strakke regelgeving, door eigen zijnskenmerken, …… ja door heel veel soms. En we willen samen met jou als hoogbegaafde de weg zoeken door en langs die hindernissen.

Om dit te kunnen doen werken we niet met één standaard traject dat op elke hoogbegaafde zou moeten passen maar gaan we voor maatwerk die we samen bouwen. Onze vooropgestelde oplossing zijn dus vooral een kader, een raamwerk waar we samen de inhoud scherp stellen op basis van wie je bent.

Voor kinderen door begeleiding van  het kind, en ook door de ouders en de leerkrachten te informeren en ondersteunen in alle aspecten van hoogbegaafdheid.

We hebben voor hun zowel individuele als groepstrajecten. Deze kan je terugvinden onder “Oplossingen voor gezinnen

Voor de volwassenen voor een groot deel door ze inzicht te geven in zichzelf maar ook door bedrijven te informeren over het gigantisch creatief potentieel in hun organisatie. Deze kan je terugvinden onder “Oplossingen voor volwassenen

Sinds 2019 bieden wij ook loopbaancoaching op maat van de hoogbegaafde volwassenen aan. https://loopbaancoaching.net/

En alle gevallen door vooral in jullie potentieel te geloven. Omdat hoogbegaafdheid een kwaliteitslabel moet worden.

Updates van Rudo

Events van Rudo

Stel een vraag
aan Rudo

Vul het formulier in en krijg snel antwoord op uw vraag.
Bekijk de socials