5 redenen om voor een duurzaam kantoor te kiezen

Facility

Op zoek naar het een ideaal kantoor, of van plan om er één te bouwen? Dan houd je best rekening met duurzaamheid. Het verlengt de levensduur van je werkplaats, terwijl je heel wat bespaart in je portemonnee. Daarnaast draag je je steentje bij aan het klimaat, wat uiterst goed is voor de toekomst. Velen denken trouwens dat duurzaamheid gelijk staat aan minder comfort, maar het tegendeel is waar. Hier zijn alvast 5 redenen waarom je best duurzame keuzes maakt.

  1. Laag kostenplaatje

Gaat er veel energie verloren in je kantoor, dan kan het kostenplaatje al snel hoog oplopen. Gelukkig bespaar je makkelijk door te investeren in duurzaamheid. Het allerbelangrijkste is de isolatie van het gebouw dat steeds zorgt voor een aangename temperatuur in alle ruimtes. Kies daarom voor kwaliteitsvol materiaal, en ga bijvoorbeeld voor pvc ramen met triple beglazing, want pvc is een materiaal dat perfect isoleert.

2. Veel comfort

Je denkt wellicht dat duurzaamheid gelijk staat aan minimalisme, maar niets is minder waar. Een duurzaam kantoor biedt je net veel comfort, al zeker op lange termijn. Goed geïsoleerde ruimtes met pvc deuren creëren bijvoorbeeld een warme temperatuur zonder een al te hoog energieverbruik. Daarnaast vermijd je makkelijk geluidsoverlast van op de straat zodat je niet wordt afgeleid. Kortom: investeer je in duurzaamheid, dan werk je in een rustige omgeving met een goede concentratie.

3. Kleine ecologische voetafdruk

Een derde reden om voor een duurzaam kantoor te kiezen, is dat het de ecologische voetafdruk van je onderneming enorm verkleint. Je werkt niet minder comfortabel, maar je gaat slimmer om met verbruik. Op die manier draag je je steentje als bedrijf bij aan het klimaat, wat vele voordelen heeft voor de toekomst van volgende generaties, en voor jezelf. Je verspilt uiteindelijk minder water, energie én geld.

4. Gezonde lucht

Je spendeert dagelijks vele uren op het werk. In het beste geval is de luchtkwaliteit hier daarom optimaal, maar deze kan ook slechter zijn door schimmels en stof. Dit is allesbehalve goed voor je gezondheid en die van je medewerkers, wat een extra reden geeft om groene keuzes te maken. Een duurzame werkplek met goede isolatie en ventilatie zorgt voor een beter klimaat.

5. Onafhankelijk van derde partijen

Duurzame keuzes leiden tot meer zelfstandigheid. Het spreekt voor zich dat je werkplek heel wat energie zal verbruiken. Denk aan het opwekken van je eigen stroom aan de hand van zonnepanelen, of aan het zelfstandig warmen en koelen van je water aan de hand van een waterpomp. Je zal al snel minder afhankelijk zijn van fluctuerende kosten van derde partijen.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials