LINDNER_Leaderboard.gif

Dit zijn de winnaars van de Greener Packaging Awards

Op woensdag 23 oktober werden tijdens Empack/Packaging Innovations in Mechelen de Greener Packaging Awards uitgereikt. Met deze awards willen Fost Plus en Valipac duurzame innovaties op het vlak van huishoudelijke en bedrijfsmatige verpakkingen in de kijker zetten. Maak kennis met de winnaars!

Voor de vijfde editie hebben meer dan 40 bedrijven een dossier ingediend om deze prestigieuze prijs te winnen. Na beraadslaging door de jury werden de trofeeën van de Greener Packaging Awards uitgereikt aan L'Oréal in de B2C-categorie en aan Werner & Mertz Professional in de B2B-categorie.

B2C: Source Essentielle van L'Oréal

Source Essentielle is de eerste navulbare shampoo voor kappers. Deze innovatieve, ecologische en economische oplossing biedt de consumenten de mogelijkheid om hun lege shampoofles te laten navullen in een kapsalon. Ze kunnen dezelfde fles tot drie keer opnieuw gebruiken, waardoor bij elk gebruik 14 g plastic wordt bespaard.

Met Source Essentielle versnelt L'Oréal de transitie naar de circulaire economie van zijn verpakkingen, verklaart Fost Plus.

B2B: Well Feel Bottle van Werner&Mertz Professional

Werner&Mertz is bij het grote publiek beter bekend voor zijn wasmiddelenmerk Frosch. Het bedrijf wint de B2B-categorieprijs voor zijn Well Feel-fles. De flessen zijn ontworpen voor de professionele markt onder de merken Tana Professional en Green Care Professional. De Well Feel-flessen zijn gemaakt van 100% post-consument plastic afval, waardoor overproductie en extra gebruik van fossiele brandstoffen wordt voorkomen. Het rechthoekige ontwerp van de fles bespaart ook ruimte tijdens het verpakken en transport, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd. Volgens Valipac sluit deze aanpak perfect aan bij de circulaire economie.

De jury van de Greener Packaging Awards prijst ook de innovaties van De Witte Lietaer (De Witte Lietaer bags it) en Daklapack (Recyclable standing bag with barrier), beide genomineerd in de B2C-categorie, en Schoeller Allibert (Combo Excelsior) en Topa Packaging (Fiber Film & Fiber Wrapper), beide genomineerd in de B2B categorie.

Zet jij als ondernemer met je verpakkingen in op de circulaire economie? Misschien worden jouw innovatieve verpakkingen wel bekroond op de volgende Greener Packaging Awards!

Heb je vragen over hoe je in je bedrijf verstandiger kunt omgaan met afval? Of wil je weten hoe je voldoet aan de wetgeving rond bedrijfsmatige verpakkingen? Stel je vraag rechtstreeks via het formulier hieronder. Valipac heeft voor jou de antwoorden klaar!

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Valipac

Meer weten?

Valipac

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Valipac
  • Koningin Astridlaan 59 a
    1780 Wemmel
  • +32 (0)2 456 83 10

Ook interessant

Interessante bedrijven