banner lindner wtc hotel antwerp 980x120.jpg
circulaire economie

Huur eens een circulaire coach in

Afvalbeheer & Recyclage

Producten en grondstoffen zo lang mogelijk laten circuleren

Circulaire economie is een nieuw economisch model, gericht op het zo lang mogelijk laten circuleren van producten en grondstoffen, zonder aan kwaliteit in te boeten.

Naast afval sorteren en recycleren gaat het bij circulaire economie ook over het hergebruiken van toestellen, zogenaamd refurbished materiaal. Een toestel hergebruiken na revisie is nog altijd beter dan het afval laten worden.

Als bedrijfsleider kan jij ook je steentje bijdragen en zoveel mogelijk circulair aankopen, refurbished materiaal, maar ook producten die (deels) tot stand kwamen met gerecycleerd materiaal.

Afval nog beter uitsorteren

“Daarnaast adviseren we je om eens na te gaan welke afvalstoffen je bedrijf genereert en eventueel in gesprek te gaan met een afvalophaler. Niet om te kijken of er een container meer of minder kan of moet worden geplaatst, maar om na te gaan of er geen fracties zijn die nog beter uitgesorteerd kunnen worden en die je misschien zelfs nog wat geld opbrengen ook. Ook een circulaire coach kan je op dit vlak adviseren”, stelt Stany Vaes, algemeen directeur van go4circle, de federatie van bedrijven die de circulaire economie centraal plaatsen.

Ecodesign bij productontwikkeling

Ben je een product-producerende kmo? Hou dan rekening met ecodesign bij de ontwikkeling van je producten en zie erop toe dat ze aan het eind van hun levensduur makkelijk uit elkaar te halen zijn.

“Op zich is ecodesign een mooie extra troef om je producten te vermarkten. Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar leveranciers en partners die op een duurzame manier te werk gaan. Ecodesign past perfect in hun strategie”, aldus nog Stany Vaes.

Valipac Banner_300x250px.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven