lindner banner set 2 v2 120.jpg
Bedrijfsvastgoed met Salenko

Op zoek naar een bedrijfsgebouw? Denk op de lange termijn!

Sponsored

Ben je op zoek naar een nieuw bedrijfspand? Kijk dan verder dan je eigen bedrijf. Enkele slimme keuzes vormen op lange termijn beslist een meerwaarde.

“Bij de keuze van een nieuw pand is functionaliteit primordiaal,” zegt Marc Peeters van Salenko, makelaars in bedrijfsvastgoed. “Kijk verder dan je eigen neus bij de inplanting of de bouw van bedrijfsgebouwen.” Marc Peeters is handelsingenieur met onder meer een postgraduaat Vastgoedkunde en is specialist in Mergers & Acquisitions (M&A). Zijn bedrijf Salenko specialiseert zich onder meer in de herontwikkeling van oude industriële sites en het begeleiden en overnemen van patrimoniumvennootschappen. In een gesprek met KMOinsider geeft hij je waardevol advies over de aanschaf van vastgoed voor je bedrijf.

Waarop moet je letten bij de bouw van een bedrijfspand?

Marc Peeters raadt potentiële kopers aan zich te laten bijstaan door een expert. “Expertise is belangrijk, bijvoorbeeld bij het inschatten van de mogelijkheden van een bedrijfspand op een industrieterrein. Een gebouw heeft niet alleen een bouwkundige waarde. Ook functioneel moet het kloppen. Vroeger werd er enkel gebouwd volgens de bedrijfsnoden. Dat werkt nu niet meer. Staar je dus niet blind op je eigen bedrijfsnoden, maar denk op de lange termijn. Bouw alsjeblieft polyvalent en bouw iets ruimer. Het zijn kleine meerkosten die achteraf een grote meerwaarde betekenen voor je gebouw.” Ook een trend: er wordt meer belang gehecht aan esthetiek en de uitstraling van een gebouw. “Het bedrijf Vitra, bijvoorbeeld, zit in een mooi gebouw dat maar een beetje meer kostte. Dat mooie gebouw betekent voor hen wel gratis PR en heeft hun groei mee bepaald.” Een slimme investering betekent een grote troef bij een verkoop achteraf.

Goede locatie is belangrijk

Nu de Vlaamse wegen dichtslibben, wil je uiteraard dat je bedrijf goed bereikbaar is, want time is money. Een strategische ligging is dus essentieel. Marc Peeters: “Gezien de huidige mobiliteitsproblemen adviseer ik om zo dicht mogelijk bij snelwegen of een verkeersplatform te bouwen, of nabij plaatsen die snel en makkelijk te bereiken zijn. Niet alleen met de wagen, ook met trein, tram, bus of deelfiets. Wie zien dat grote spelers als KPMG en Deloitte zich nabij de luchthaven vestigen. Medialaan bouwt een nieuwe locatie in de buurt van het Centraal Station in Antwerpen. Ook overheidskantoren zijn dichtbij treinstations gesitueerd. Deze trend zal zich nog sterker doorzetten. Onlangs toonde een rapport aan dat in alle Vlaamse stationsbuurten samen momenteel zo’n 100.000 vierkante meter aan nieuwe kantooroppervlakte op stapel staat.”

Vastgoedadvies voor je bedrijf

Salenko is een deskundige partner voor je investeringen in bedrijfsva​stgoed. Marc Peeters en zijn team doen meer dan panden verkopen: ze zijn je partner van a tot z. Ze koppelen kennis van de vastgoedmarkt aan een grondige kennis van de financiële markten, zodat jij de juiste investeringen voor je vastgoedportefeuille doet. Salenko verdiept zich in alle aspecten van het vak en biedt je ondersteuning voor al je vastgoedprojecten, van ontwerp tot commercialisatie. Bovendien staan zealtijd paraat om de complexe regelgeving te ontwarren. Salenko heeft steeds een aanbod aan interessante vastgoedinvesteringen in portefeuille, met kantoren, handelsruimtes, industriële en logistieke gebouwen. Salenko begeleidt je ook bij de verkoop van volledige vastgoedportefeuilles en ondersteunt je patrimoniumvennootschap. Wij stemmen onze dienstverlening af op uw behoeften, van een vastgoedanalyse tot de volledige afhandeling van een aan- of verkoop. Salenko stelt zijn knowhow graag ter beschikking voor:

 • Vastgoedadvies
 • Vastgoedmarketing
 • Advies voor beleggingseigendommen
 • Herbestemming van gebouwen
 • Nieuwbouwprojecten op risico of op maat
 • Optimalisatie van uw vastgoedpatrimonium
 • Overname van kmo’s
 • Schattingen van bedrijfsvastgoed

Heeft je bedrijf nood aan een nieuw gebouw of zoek je naar advies over je vastgoed? Reken dan op de expertise van Salenko! Neem contact op via de website of stel je vraag via het formulier hieronder.

Meer weten?

Contactinformatie

 • Salenko
  Axxes Business Park Guldensporenpark 1 a
  9820 Merelbeke (Gent)
 • +32 9 222 69 69

Ook interessant

Interessante bedrijven