lindner banner set 2 v2 120.jpg

Vastgoedgroep Montea lanceert eerste Airbnb voor magazijnruimte

Bedrijventerreinen

De beursgenoteerde vastgoedgroep Montea lanceert met stockspots.eu de eerste ‘Airbnb’ voor magazijnen in ons land. Heeft u opslagruimte op overschot? Dan kan u die vierkante meters te huur aanbieden op het online stockspots-platform. Omgekeerd kan u op het platform ook terecht wanneer u zelf hier of daar voor een korte periode magazijnruimte zoekt.

Stockspots is een Nederlandse start-up. Montea, een van de marktleiders in de logistieke vastgoedsector, is mede-investeerder en heeft met Stockspots een exclusief partnership afgesloten. De vastgoedgroep van de familie Dirk De Pauw heeft grote verwachtingen over de lancering in ons land en in Frankrijk.

Het idee is simpel. Bedrijven benutten hun magazijnen vandaag niet altijd ten volle. Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste bedrijven opslagruimte hebben die heel regelmatig voor dertig procent leeg staat. Anderzijds zijn er bedrijven die tijdens bepaalde periodes kampen met overflow, bijvoorbeeld bij seizoensgebonden artikelen, promotionele acties, overproductie… Via Stockspots.eu kunnen deze bedrijven elkaar vinden. Anders dan bij Airbnb gaat Stockspots nog een stapje verder en neemt het platform ook de administratieve afhandeling op zich, met verwerking van de interne facturatie en de verzekering. 

In Nederland is Stockspots actief sinds vorig jaar. Op nauwelijks acht maanden tijd telde het platform een vijfhonderdtal geregistreerde opslagplaatsen. “De wereld is in volle verandering en de logistiek moet volgen. Zo zijn er meer en meer bedrijven die geen groot magazijn nodig hebben, maar een stockageplaats voor een aantal palletten, en niet voor negen jaar, maar voor een aantal weken of maanden, en bij voorkeur zo dicht mogelijk bij een heel specifieke locatie”, stelt Peter Demuynck, CCO van Montea.
Stockageruimte huren

Volgens Peter Demuynck is er in ons land bijzonder veel interesse voor het nieuwe concept en sluit het perfect aan bij de logistieke ambities van grote spelers als de Haven van Antwerpen en Brussels Airport. “Door online platformen als Stockspots wordt het ook voor grote spelers als Bol.com of Coolblue interessant om in ons land hyperflexibele ruimtes te benutten”, aldus nog Peter Demuynck. 

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven