LINDNER_Leaderboard.gif
Aservis appartementsgebouw

Ben je syndicus en is de cv-ketel in je appartementsgebouw oud of defect?

Ben je syndicus van een appartementsgebouw waarin een of meerdere oude(re) cv-ketels met een collectief schouwsysteem staan? “De Europese ecologische eisen voor nieuwe verwarmingstoestellen zijn sinds 2018 verstrengd. Enkel energie-efficiënte verwarmingsketels zijn nog toegelaten”, stelt Andrew Jervis, zaakvoerder van installatiebedrijf Aservis.

Tip: informeer je bewoners tijdig

Sinds 2018 zijn de Europese ecologische eisen voor nieuwe verwarmingstoestellen verstrengd. Enkel energie-efficiënte exemplaren zijn nog toegelaten. Andrew Jervis raadt syndici aan om de bewoners van hun appartementsgebouwen tijdig te informeren over de situatie van de verwarmingsinstallatiemilieu-eisen, energievriendelijke oplossingen en de mogelijkheden van een reservefonds.

Cv-ketels appartementen in mede-eigendom

Veel appartementen worden nog verwarmd met verwarmingsketels die niet voldoen aan deze ecologische eisen. (Mede-)eigenaars mogen niet zomaar eigenhandig een nieuwe ketel installeren als die op het gemeenschappelijke rookkanaal aangesloten moet worden. Ze hebben toestemming nodig van drie vierde meerderheid op de algemene vergadering (VME). 

Lokaal werken

Bij een defecte cv-ketel in een appartementsgebouw met een collectief verwarmingssysteem is het voor syndici raadzaam om professioneel advies in te winnen. Aservis is een erkend installatiebedrijf van centrale verwarming, airco, ventilatie, sanitair en elektriciteit. De installateur is gevestigd in Lint en actief in eigen gemeente en in buurgemeenten Lier, Hove, Kontich, Boechout, Duffel, Mortsel en Edegem. Een bewuste keuze: “Ons team bestaat uit 4 medewerkers. Je kan maar een goede service en topkwaliteit aanbieden als je lokaal werkt en snel ter plaatse kan zijn.”

Andrew Jervis

Ingebed in Lint en omgeving

Het cv-installatiebedrijf in Lint is ondertussen ingebed in de gemeenschap van Lint en omgeving. Heel wat verenigingen en sportclubs mogen rekenen op sponsoring van Aservis. Andrew is zelf ook actief in enkele clubs: “Aservis bestaat ondertussen 10 jaar en realiseert meer dan 85% van zijn omzet in eigen gemeente. Dat is het bewijs dat onze klanten tevreden zijn van onze kwaliteit, onze service, én onze scherpe prijzen. Transportkosten hoeven wij bijvoorbeeld niet in te calculeren.”

Condensatieketels met lange garantie

Aservis biedt ook lange garanties:

“Particulieren genieten een omniumgarantie van 15 jaar op hun cv-ketel, in appartementsgebouwen is dat 12 jaar. De garantie geldt ook wanneer op zaterdag, op zondag of op een feestdag een interventie nodig is.”

Kmo’s, gemeentelijke gebouwen, appartementsgebouwen,…

Het installatiebedrijf plaatst cv-installaties bij particulieren en kmo’s, alsook in appartementsgebouwen en in gebouwen van lokale overheden: “Met een condensatieketel realiseer je een belangrijk besparing op je energiefactuur. Verwarmingsketels die ouder zijn dan 15 jaar zouden best vervangen worden. Een nieuwe verwarmingsinstallatie is niet duur. De investering verdien je snel terug met je energiebesparing," aldus Andrew.

Lees ook: Hervorming wet mede-eigendom

 

Meer weten?

banner-2.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials