LINDNER_Leaderboard.gif

Communicatietrainingen zorgen voor een veiliger bedrijf en boosten je imago

NOA Trainings geeft wettelijk verplichte veiligheidsopleidingen, maar gaat ook een stap verder. Met de NOA Academy focussen zij op softskilltrainingen voor zowel management als medewerkers. Het gedrag concreet aanpakken om zo de veiligheidsattesten écht te laten werken. Daar gaat het om.

Waarom investeren in communicatietrainingen?

Een verplicht papiertje in handen hebben, dat is 1 ding. Maar om van een effectieve veiligheidscultuur in je bedrijf te spreken, is er méér nodig. Goede communicatie, dat is cruciaal om echt veilig te kunnen werken. En daarbij kunnen communicatietrainingen van opleidingscentrum NOA Academy het verschil maken.

Als je investeert in goede communicatietrainingen...

  • zal je het aantal arbeidsongevallen zien dalen. Dit bespaart iedereen uiteraard veel leed én kosten.
  • zullen je werknemers blinken van trots om voor jouw bedrijf te werken en intrinsiek gemotiveerd zijn.
  • zullen werknemers echte ambassadeurs worden van je bedrijf.
  • zal iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid nemen als het gaat om veiligheid.
  • krijgt je bedrijf op gebied van veiligheid een geheel eigen identiteit.
  • krijgt het imago van je bedrijf een flinke boost. Ten opzichte van klanten én (toekomstige) werknemers!

Toch de moeite, niet?

NOA Academy: wat is er mogelijk?

Iederéén moet aan de slag om die optimale veiligheidscultuur te creëren. Daarom zijn de communicatietrainingen van NOA Academy gericht op alle lagen. Van zaakvoerders en managers, over preventieadviseurs tot de medewerkers op de werkvloer.

De opleidingen worden gegeven door zeer ervaren trainers. De kwaliteit? Die wordt gegarandeerd door tal van erkenningen en een kwaliteitslabel Qfor.

Wat kan NOA Academy voor jou doen?

  • Zij hebben een aantal specifieke opleidingen ontwikkeld rond onder andere leiding geven en helder communiceren.
  • Daarnaast kan je bij hen terecht voor opleidingen/workshops op maat al naargelang de specifieke behoeftes van je bedrijf: “Wij luisteren naar de klant. Waar gaat het moeilijk, waar stropt het vandaag? En wij doen op basis daarvan een voorstel voor een training.”, vertelt de zaakvoerster Ingrid Nys.
  • Ook hebben zij een intensief 5-stappenplan waarbij je in 1 beweging alle lagen gaat aanpakken.

De onderwerpen zijn divers maar een vaak terugkerend thema bij NOA Academy is efficiënt leiding geven:

“Dikwijls zijn het ploegbazen of projectleiders die rond leiding geven toch niet de juiste skills hebben. Niet omdat ze niet willen maar omdat ze het nooit geleerd hebben of niet kennen. Het is belangrijk dat leidinggevenden weten hoe ze goed en efficiënt kunnen aansturen om goede teams te creëren.”

Goed om weten: De communicatietrainingen kunnen in de lokalen van NOA Trainings zelf of in-company doorgaan. Je kan beroep doen op subsidies van de KMO Portefeuille (erkenningsnummer DV.O201681) en mogelijk ook je sectorfonds.

NOA Trainings gaat meedenken met je bedrijf

Arbeidsongevallen- en verzuim kosten op jaarbasis handenvol geld. En dat is héél vaak gelinkt aan veiligheid. Meedenken met het bedrijf en zo bedrijven tijd en geld besparen door efficiënt te werken op vlak van veiligheid. Dát is 1 van de grote sterktes van NOA Trainings.

Bouwbedrijf DCA werkt al jarenlang met NOA Trainings samen en is ook vol lof:

“De samenwerking met NOA Trainings verloopt heel goed omdat ze elk jaar mee nadenken over onze jaarlijkse opleidingen. Ze houden ook rekening met de toekomst van DCA en dat vinden we binnen DCA heel belangrijk.”

Wil jij wat communicatie in je bedrijf betreft ook aan de slag om de veiligheid en je imago een flinke boost te geven? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en NOA Trainings

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • NOA Trainings

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials