LINDNER_Leaderboard.gif

De mogelijkheden van kantoorvastgoed in tijden van corona

De coronacrisis heeft een grote invloed op de vastgoedsector. Waar de residentiële markt na de lockdown een sterke groei optekende, oogt de toekomst voor kantoorvastgoed minder zeker. Toch mogen we niet te pessimistisch zijn. In de huidige situatie ligt ook heel wat potentieel verborgen, zegt vastgoedspecialist Werner De Geyter van DG Real Estate.

De impact van corona op kantoren

Volgens vastgoedexpert en zaakvoerder van DG Real Estate, Werner De Geyter zal COVID-19 een blijvende impact hebben op onze werkomgeving en hoe we die gebruiken.

“Thuiswerk of telewerken heeft een grote invloed op hoe we gebruik maken van onze kantoren. Tel daarbij ook de veiligheids- en gezondheidsmaatregelen die bedrijven vandaag moeten nemen en die op lange termijn tenminste gedeeltelijk zullen standhouden. Dan kijken we naar een kantoorlandschap dat er waarschijnlijk nooit meer hetzelfde zal uitzien.

Waar we voordien allemaal dicht bij elkaar werkten, zullen werkomgevingen in de toekomst ruimer ingedeeld worden. Ze zullen een lagere bezetting kennen en meer plaats bieden aan technologie die geconnecteerd en flexibel werken met oog voor gezondheid mogelijk maakt. Dit zet ook de populaire co-working spaces erg onder druk.”

Het kantoor als ontmoetingsplek en uithangbord

“Maar we blijven ook sociale wezens, dus voorspellen we dat kantoren in de toekomst ook die functie zullen behouden. Mensen moeten elkaar kunnen ontmoeten. Als bedrijf moet je je klanten kunnen ontvangen en daarvoor heb je een kantooromgeving nodig die jouw identiteit uitstraalt. Dit was gisteren al zo maar dit zal morgen nog meer het geval zijn.”

Onzekerheden en mogelijkheden van kantoorvastgoed

Volgens Werner De Geyter neemt dit niet weg dat het onzekere tijden zijn voor eigenaars van kantoorvastgoed.

“Hoewel er altijd een behoefte zal zijn aan kantoren, stellen we vast dat de markt vandaag voor uitdagingen staat. Er is minder vraag en meer aanbod. Bijgevolg staan de prijzen onder druk. We mogen niet vergeten dat de Vlaamse kantorenmarkt de afgelopen jaren een sterke groei kende . Dit is met name in Antwerpen en andere centrumsteden zo. Dit resulteerde een kwaliteitstoename van de kantoren op goed bereikbare A-locaties. Voor die kantoorruimtes maar ook voor deze op minder goede locaties liggen er ook mogelijkheden in reconversie.”

Ben jij op zoek naar een geschikt kantoor ? Of wil je een beroep doen op de uitgebreide expertise van DG Real Estate in kantoorvastgoed? Neem dan snel contact op via onderstaand invulformulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en DG Real Estate

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • DG Real Estate

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials