De nieuwe veiligheidsopleidingen bij Training Center: alles op een rijtje

Een nieuw jaar, dat is opnieuw een kans om je kennis bij te schaven of uit te breiden. Ook in 2022 zit je bij Training Center op de juiste plaats voor de beste veiligheidsopleidingen. In dit artikel zetten we ze op een rijtje.

Jouw specialist in veiligheidsopleidingen

Opleidingscentrum Training Center is jouw specialist voor een brede waaier aan veiligheidsopleidingen. Je vindt er open opleidingen die bij Training Center plaatsvinden en waar je medewerkers individueel of in kleine groep bij kunnen aansluiten.

Daarnaast kan je er ook terecht voor opleidingen op maat. Deze zijn perfect geschikt voor grotere aantallen deelnemers en vinden plaats bij jou op de werkvloer.

Welke opleidingen?

Opleidingen elektriciteit

Het opleidingsaanbod elektriciteit van Training Center bestaat uit 3 veiligheidsopleidingen:

  1. BA4: tijdens deze opleiding leer je risico’s herkennen van elektrische installaties en hoe je kleine interventies moet uitvoeren aan de installatie. Bovendien verduidelijken de lesgevers de leerstof aan de hand van praktijkvoorbeelden.
  2. BA5: je leert veilig omgaan met elektriciteit. Om deze opleiding te kunnen volgen, is voorkennis nodig. Dat kan door eerst een BA4 opleiding te volgen of door aantoonbare praktijkervaring.
  3. Nieuw AREI: vanaf 1 juni 2020 is het ‘nieuw AREI’ van toepassing. Dat kan een ingrijpende invloed hebben op het ontwerp, de uitvoering en de controle van de elektrische installaties. Tijdens een volledige studiedag neem je samen met je lesgevers de belangrijkste wijzigingen onder de loep en behandel je de structuur van de reglementeringen.


Veiligheidsopleidingen Cerga

Training Center biedt ook de basisopleiding Cerga en de monteursopleiding van Cerga aan.

De technisch verantwoordelijke van een gasinstallatiebedrijf moet deze basisopleiding volgen. De veiligheidsopleiding duurt 48 u en sluit je met een evaluatie van 4 u waarop je minstens een score van 12/20 moet behalen. Scoor je 12 of hoger? Dan ontvang je een certificaat waarmee je het Cerga-label kan aanvragen.

Monteurs van gasleidingen en gasinstallaties moeten de monteursopleiding van Cerga volgen. Deze opleiding duurt 15u en sluit je af met een evaluatie van 1u. Ook hier moet je een score van 12/20 behalen om de opleiding met succes af te sluiten.

Opleidingen asbest

De basisopleiding asbestinventarisatie kan je helemaal digitaal volgen. Je doorloopt deze veiligheidsopleiding wanneer je dat wenst en op je eigen tempo. Bij bestelling van de basisopleiding asbestinventarisatie kan je na betaling onmiddellijk aan de slag.

In het voorjaar gaat de ook verplichte opleiding asbestinventarisatie van start. Schrijf je in op de wachtlijst van Training Center om op de hoogte te blijven van alle verdere ontwikkelingen rond deze nieuwe opleiding.

Opleidingen hefwerktuigen

Veilig werken op hoogte of met heftoestellen is belangrijk voor al jouw werknemers die sporadisch of dagelijks taken moeten werken met dit materiaal. Daarom organiseert Training Center specifieke veiligheidsopleidingen voor hefwerktuigen.

Deze opleidingen geeft Training Center enkel bij jou op de werkvloer, met jouw toestellen, in de vertrouwde omgeving van jouw werknemers. Bovendien heeft elke veiligheidsopleiding voor werkheftuigen een theoretisch en een praktisch luik én een een technische en praktische proef.

Kalender veiligheidsopleidingen

Benieuwd naar het aanbod aan veiligheidsopleidingen van Training Center? Op deze kalender vind je een overzicht van het volledige aanbod in het voorjaar van 2022.

Download de handige gids voor een compleet overzicht van alle opleidingen.

Heb je nog vragen? Stel ze dan aan de specialisten van Training Center via onderstaand invulformulier.

Lees ook:

Digitale facility opleidingen van Training Center: kwaliteit op jouw maat

Uit het abc van Training Center: de C van Cerga-opleidingen

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Training Center

Meer weten?

Logo OCB Training Center

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Training Center

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials