LINDNER_Leaderboard.gif

De toekomst van baanwinkels volgens DG Real Estate

Baanwinkels en grote winkelcomplexen zijn een vertrouwd gezicht langs onze wegen. In de stedelijke randgebieden is deze vastgoedtak al langer bijzonder lucratief. Maar welk effect heeft corona op dit marktsegment? Hoe ziet de toekomst van perifeer retailvastgoed eruit? In dit artikel vertelt Thomas Moyson, Senior Accountmanager bij DG Real Estate je er alles over.

DG Real Estate is specialist in winkelvastgoed

DG Real Estate is de uitgelezen vastgoedpartner voor retailketens en ondernemers. De afgelopen jaren ontwikkelde het bedrijf zich tot dé referentie in retailvastgoed.

Thomas Moyson: “We hebben een brede expertise inzake baanwinkels en retailvastgoed in Vlaanderen. Zo kunnen we bekende ketens als Albert Heijn, Colruyt en Ikea tot onze partners rekenen. Maar ook kmo’s kunnen beroep doen op onze kennis en begeleiding wanneer ze een pand zoeken of als ze een pand te huur of te koop willen aanbieden.

We staan elke klant bij van A tot Z en we bieden iedereen een persoonlijke dienstverlening. We zorgen ervoor dat eigenaars, retailers en ontwikkelaars het maximum uit het pand kunnen halen.”

Baanwinkels na corona

De vastgoedsector ondervindt vanzelfsprekend gevolgen van de coronacrisis. Terwijl de residentiële markt bijzonder veel transacties optekende in de tweede helft van 2020, toonden ook de baanwinkels een grote veerkracht na de lockdown.

“We kunnen vandaag geen uitspraken doen over de impact van corona op langere termijn. We zien wel dat de baanwinkels zichzelf snel herstelden. Dit komt ondermeer omdat mensen in baanwinkels veiliger kunnen shoppen dan in het stadscentrum. Klanten parkeren hun wagen voor de winkel en doen doelgericht hun inkopen. Mobiliteit en parkeergelegenheid spelen dus ook tijdens Corona een grote rol. Hierdoor doet perifeer retailvastgoed het vandaag lang niet slecht.”

Retailvastgoed in clusters

Volgens Thomas Moyson zijn er wel verschillen merkbaar tussen zogenaamde stand alone winkels en groter clusterprojecten of winkelparken.

“We stellen vast dat stand alone winkels langs de grote invalswegen het moeilijker hebben dan de winkels in clusters. In deze grote projecten profiteren de verschillende retailers van elkaars aanwezigheid. We zien dat ketens hier vaker bewust voor kiezen en dat de klant de weg naar deze winkelparken ook gemakkelijker vindt.

Anderzijds zijn zo’n projecten natuurlijk moeilijker te realiseren. De beschikbare ruimte in Vlaanderen is beperkt en het mobiliteitsvraagstuk zorgt voor heel wat extra onderzoek en vergunningsplichten.”

Ben jij op zoek naar het perfecte pand in de stadrand? Neem dan snel contact op met een specialist van DG Real Estate via onderstaand formulier.

Lees ook:

Jouw partner voor retailvastgoed: DG Retail en 78 Industries worden DG Real Estate

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en DG Real Estate

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • DG Real Estate

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials