LINDNER_Leaderboard.gif

Digitale facility opleidingen van Training Center: kwaliteit op jouw maat

Opleidingscentrum Training Center staat garant voor kwalitatieve veiligheidsopleidingen, ook wanneer die digitaal doorgaan. Corona zorgde ervoor dat Training Center alle facility opleidingen in sneltempo digitaliseerde. Van elektriciteit tot asbestinventarisatie: Training Center heeft een uitgebreid digitaal aanbod op maat van jouw bedrijf.

Digitalisering door COVID-19

Training Center plande al langer om een digitaal aanbod te ontwikkelen rond de theoretische veiligheidsopleidingen. Onder impuls van de coronamaatregelen kwam deze ontwikkeling in een stroomversnelling terecht, vertelt marketing assistant, Tiffany Badts.

“De afgelopen jaren maakte COVID-19 klassikale opleidingen bijzonder moeilijk, zoniet onmogelijk. Daarom investeerden we veel tijd en middelen in de ontwikkeling van digitale opleidingen. Vandaag vinden bedrijven bij ons een compleet aanbod aan veiligheidsopleidingen die we online organiseren.”

Digitaal aanbod facility opleidingen

De theoretische opleidingen zoals elektriciteit BA4, BA5 en introductie nieuw AREI organiseert Training Center vandaag via Microsoft Teams. Tiffany Badts licht toe:

“Dit digitaal aanbod is er zowel voor de open facility opleidingen als voor de opleidingen die normaal in de kantoren van de klant plaatsvinden. Waar onze klanten in het begin nog wat terughoudend waren en wilden wachten op de klassikale opleidingen, merkten we al snel een enorme stijging in het aantal aanvragen voor onze digitale opleidingen. Vandaag bieden we de klassikale opleidingen naast de digitale aan. Beide formules kennen hun eigen successen.”

Online opleiding asbestinventarisatie

“Ook de basisopleiding asbestinventarisatie kan vandaag volledig digitaal plaatsvinden. Het grote voordeel daarvan is dat de cursist dit helemaal volgens zijn eigen planning en op zijn eigen tempo kan volgen.”

Meer info over deze opleiding vind je via deze link.

“Binnenkort start er ook een verplichte cursus asbestinventarisatie. Ook dit is gedeeltelijk een digitale opleiding. Het praktisch gedeelte daarvan zal wel fysiek doorgaan. Wij verwachten dat deze opleiding van start zal gaan in maart of april. De exacte data communiceren we nog.”

Een woordje uitleg over de digitale facility opleidingen

“In plaats van een cursus op papier, bezorgen onze ervaren docenten alles digitaal aan de klant”, gaat Tiffany Badts verder. “Ook de testen mailen we aan het einde van de opleiding naar de cursist. Hij of zij vult deze dan in real time in. Pas wanneer de lesgever de test digitaal ontvangt van de cursist, krijgt deze de toelating om de digitale sessie te verlaten.

Na elke opleiding zorgen we voor de nodige attesten. Gaat het om een facility opleiding met een test? Dan krijgt de cursist een getuigschrift wanneer hij slaagde voor de test. Was de test een onvoldoende, dan krijgt de cursist een aanwezigheidsattest en kan die ervoor kiezen om een herexamen te doen.

Onze klanten met hoofdzetel in Vlaanderen kunnen ook beroep doen op de KMO-portefeuille.”

En wat met praktijkopleidingen

Tiffany Badts benadrukt tenslotte dat praktijkopleidingen zoals deze voor hefwerktuigen, niet online kunnen doorgaan. Het praktijkgedeelte is immers te belangrijk om niet fysiek te laten doorgaan. Van zodra dat mocht, werden deze opleidingen terug opnieuw ingepland, ter plekke bij de klant.

Hier lees je alles over deze opleidingen.

Heb je interesse om zelf een facility opleiding te volgen? Of wil je je medewerkers inschrijven. Laat dan van je horen via onderstaand invulformulier.

Lees ook:

Uit het abc van Training Center: de A van asbestattest

Uit het abc van Training Center: de B van BA4 en BA5

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Training Center

Meer weten?

Logo OCB Training Center

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Training Center

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials