LINDNER_Leaderboard.gif
E-technics laadpaal

Laadpalen voor bedrijven: slim, efficiënt en groen

Nu bedrijven steeds vaker voor een elektrisch wagenpark kiezen, stijgt ook de vraag naar goede laadpalen. Omdat de noden van de zakenlui sterk kunnen verschillen, is het wenselijk dat deze laadpalen flexibel ingesteld kunnen worden naargelang de behoefte. De laadstations van E-Technics zijn volledig digitaal configureerbaar en houden rekening met de laadbehoeften van organisaties met een elektrisch wagenpark.

Configureerbare laadpalen voor bedrijven

Een groter wordend ecologisch bewustzijn zorgt ervoor dat het aantal elektrische wagens in bedrijfsvloten groter wordt. Dit zorgt ook voor een toenemende nood aan laadinfrastructuur die niet alleen voldoende capaciteit biedt maar ook flexibel instelbaar is, informatie registreert én  communiceert naar de eindgebruiker en de eigenaar.

Met de Webasto Live laadstations levert E-Technics de ideale oplossing voor bedrijven en kmo’s die op zoek zijn naar een configureerbare laadinfrastructuur.

Altijd de juiste informatie met connectieve laadpalen

Als je een of meerdere elektrische wagens in je vloot hebt, is het noodzakelijk dat je weet wie er heeft geladen, wanneer er is geladen, hoeveel er is geladen, enzovoort. De E-Technics laadpalen zijn volledig geconnecteerd via 4G of je bedrijfsnetwerk en geven informatie over actieve laadprocessen, geleverd laadvermogen en veel meer. De laadstations communiceren ook rechtstreeks met de gebruiker en communiceren wanneer zijn wagen opgeladen is en wanneer de volgende bestuurder kan laden.  

Facturatie van laadproces via individuele laadpassen

Zo kunnen de laadpalen op een efficiënte manier gegevens voor facturatie van de laadprocessen van alle individuele gebruikers opmaken. Dit gebeurt bijvoorbeeld via individuele laadpassen of via OCPP backend diensten van Allego, has.to.be, Fortum, Bouygyes, Virta, ChargeCloud, Ladenetz, ChargeIT, NTT, Driivz, new motion, Vattenfall en Char.gy. Hiermee kunnen medewerkers het systeem  activeren en afsluiten. Via de plug & charge functie, waarbij de laadpaal communiceert met de wagen, kan het systeem zelfs geactiveerd worden wanneer de laadkabel geconnecteerd wordt met het voertuig.

Slimme laadpalen besparen kosten en zijn nóg groener

Volgens Wim Schrijvers, zaakvoerder van E-Technics, kan je met laadpalen ook kosten besparen.

“Via de bijhorende app of het laadportaal heb je niet alleen toegang tot alle relevante informatie. Je kan de laadpalen ook altijd en van overal bedienen. Zo kan je bepalen wanneer en op welk vermogen er mag geladen worden. Vooral dat laatste is interessant omdat de bestaande infrastructuur vaak onvoldoende vermogen biedt voor intensief gebruik van dergelijke oplaadpunten. Met een goed energiebeheer garandeer je dat er steeds voldoende stroom beschikbaar is voor een maximaal en efficiënt gebruik. Zo vermijd je dure belastingpieken en de bijkomende kost van een verzwaring van je elektriciteitsnetwerk.

Laadpalen koppelen met zonnepanelen

Het is ook mogelijk automatisch zonne-energie te laden wanneer je het systeem linkt met je zonnepanelen of een batterijsysteem voor tussentijdse opslag van zonne-energie. Zo bouw je verder aan een nog groenere onderneming.”

Ben jij geïnteresseerd in de slimme laadpalen van E-Technics? Neem dan contact op met Wim Schrijvers van E-Technics via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en E-Technics

Meer weten?

E-Technics

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • E-Technics

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials