LINDNER_Leaderboard.gif

Een flexibele laptoptafel die perfect voldoet aan de werkomstandigheden van vandaag

Medio februari 2021 vond de Stockholm Design Week plaats. Dé place to be voor iedereen die te maken heeft met of interesse heeft in nieuw Scandinavisch design. 1 van die nieuwigheden? Een flexibele laptoptafel die het resultaat was van een interessante samenwerking. (foto’s Kinnarps)

Kinnarps ontwerpt samen met studenten

Kinnarps is een internationale leverancier van duurzame totaaloplossingen voor hedendaagse werkomgevingen. Uiteraard is ergonomie voor hen een kernbegrip. Dat uit zich ook in al hun meubilair.

Kinnarps en Beckmans College of Design bundelden naar aanleiding van de Stockholm Design Week 2021 hun krachten in een boeiend project. 2 studenten van deze school ontwierpen samen met Kinnarps een meubel. Het resultaat? Dat werd tijdens de designweek geshowd in het centrum van Stockholm.

Jenny Hörberg, Global Range & Design Director Kinnarps AB, vertelt over deze samenwerking:

" Voor ons is het belangrijk om deel te nemen aan dit soort samenwerkingen. Het is altijd interessant om te zien wat voor soort innovatieve ontwerpgedachten en -ideeën studenten hebben op de gebieden waarmee we werken. We hebben veel positieve dingen gezien in dit project met Beckmans College of Design waar de focus lag op een product dat goed past in de huidige flexibele manier van werken.”


Wat was de concrete ontwerpopdracht?

Flexibel, mobiel, multifunctioneel, duurzaam, circulair en huiselijk. Dat waren de termen die de studenten voor deze opdracht voorgeschoteld kregen.

Onze werkomgevingen en de eisen die eraan worden gesteld zijn enorm in verandering. We werken veel flexibeler en dus moet ons meubilair hier ook op aangepast zijn. Niet alleen op kantoor, maar ook thuis. Er wordt veel vaker van thuis uit gewerkt en ruimtes worden er zowel gebruikt om in te leven als om in te werken. Ook dat heeft invloed op wat we nodig hebben om efficiënt te kunnen werken.

Het resultaat: een flexibele laptoptafel

Het productprototype ‘Cael’, een flexibele laptoptafel voor de openbare ruimte. Dat was het resultaat van deze samenwerking tussen Kinnarps en de Beckmans College of Design. De semiotiek van het wiel vormde de basis van het ontwerpproces. Met een grafische uitdrukking beweging communiceren, dat was het doel.

Anna Rothlin en Emma Falkehed van de Beckmans College of Design gaan verder in op het ontwerp:

“De tafel is gemakkelijk te hanteren, verrijdbaar en aangepast voor lager zittende mensen. Om te profiteren van de productievaardigheden van het bedrijf in staal, werden we geïnspireerd door het klassieke product Jig van Kinnarps. Het is altijd de bedoeling geweest om een ​​laag materiaalverbruik te hebben en weinig elementen in de productie. Cael past perfect met zijn optimistische ontwerptaal perfect in de veranderende werkomgeving.”

Tijdens de Stockholm Design Week werd dit ontwerp tentoongesteld in een mini-expositie van Greenhouse in de Superellipse op Sergels Torg.

Vind je deze laptoptafel ook een geslaagd project? Wil je meer weten over het ergonomisch kantoormeubilair van Kinnarps? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Kinnarps BeLux

Meer weten?

Kinnarps

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Kinnarps BeLux

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials