LINDNER_Leaderboard.gif

Doe je voordeel met energieadvies voor je bedrijf dankzij subsidies via de kmo-portefeuille

Partner

Energie vormt een grote kostenpost voor bijna elk bedrijf. Door te besparen op je energieverbruik, kun je je middelen investeren in de verdere groei van je kmo. Helaas is het niet altijd makkelijk om door de bomen het bos te zien wat energiezuinige maatregelen betreft. Fabrikanten en leveranciers hebben tal van interessante oplossingen, maar welke zijn nu interessant voor jouw bedrijf? Kom het te weten dankzij onafhankelijk energieadvies. Met subsidies via de kmo-portefeuille kan het nu zelfs extra voordelig.

Een energiezuinig bedrijfsgebouw

Levi Mariën vertelt over het energieadvies van Helexia Flanders. “Kmo’s die hun bestaande bedrijfsgebouwen energiezuinig willen maken, kunnen ons via de website contacteren voor energieadvies. Na een analyse van de huidige situatie in je onderneming formuleren we concrete adviezen rond hoe je in je kmo energie kunt besparen en zelf groene energie kunt opwekken. Die adviezen zijn heel uiteenlopend. In het ene bedrijf geven we raad rond ledverlichting, terwijl we elders meer informatie over zonnepanelen geven. Ook als je klimaatneutraal wilt gaan, staan we je bij met de nodige adviezen. Daarnaast kun je op ons rekenen voor begeleiding tijdens het besparingstraject.”

Subsidie voor energieadvies

Goed om weten voor kmo’ers: via de kmo-portefeuille kun je 30 tot 40 % van de kostprijs van het energieadvies laten subsidiëren, afhankelijk van de grootte van je bedrijf. Nieuwbouwen komen niet in aanmerking. “De prijs voor energieadvies bepalen we aan de hand van een aantal vaste parameters. Dat is een vereiste voor de kmo-portefeuille. De kostprijs hangt onder meer af van de grootte van je gebouw en het soort advies dat je vraagt”, legt Levi uit.

Elke euro nuttiger besteed

Naast opleidingen of advies rond bijvoorbeeld marketing en communicatie is uiteraard ook juiste informatie rond energie van strategisch belang voor je bedrijf. Elke euro die je bespaart op je energierekening, kun je investeren in zaken die nuttiger zijn voor je kmo. Dankzij onafhankelijk energieadvies weet je waar je de meeste euro’s bespaart en welke ingrepen bij jou minder prioritair zijn.

Hoe zit de vork in de steel in jouw kmo? Kom het te weten dankzij het energieadvies van Helexia – en doe je voordeel met de subsidies van de kmo-portefeuille! Meer weten? Stel je vraag via het formulier hieronder.

Lees ook

 

Meer weten?

banner-2.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven