LINDNER_Leaderboard.gif
Energieprestatiecontracten Helexia

Energiebesparing en energieprestatiecontracten: van audit tot gegarandeerde besparing op je factuur

Partner

Wil je met je bedrijf besparen op je energierekening, dan kun je via een energie-audit een beeld krijgen van waar er besparingspotentieel is. Helexia Flanders biedt je zo’n audit, maar gaat als ESCO (Energy Service Company) nog veel verder, onder meer met energieprestatiecontracten die uniek zijn in de markt.

Volledige ontzorging op het vlak van energie

Als ESCO kan Helexia je bedrijf volledig ontzorgen op het vlak van energievoorziening en -besparing, zodat jij je op je core business kunt focussen. Het hele proces begint met een audit van de huidige situatie in je bedrijf. Aan de hand van een onderzoek van je installaties brengt Helexia het besparingspotentieel in kaart. De audit gebeurt grondig: “We zorgen voor meetinfrastructuur om het verbruik in je elektrische circuits gedurende enkele weken op te volgen,” vertelt Levi Mariën. Dankzij deze studie krijg je een concreet overzicht van de vlakken waarop je kunt besparen: verlichting vervangen door energiezuinige ledverlichting, kiezen voor een energiezuinige warmtepomp, het installeren van zonnepanelen … “Voor de audits maken we gebruik van onafhankelijke software die IPMVP-gecertificeerd is (International Performance Measurement and Verification Protocol, red.). Dat geeft je de zekerheid dat de berekening van het besparingspotentieel correct gebeurt.”

Gegarandeerd energie besparen

Na de audit neemt Helexia, in tegenstelling tot vele andere bedrijven, desgewenst zelf alle nodige initiatieven om het besparingspotentieel ten volle te realiseren. “Wij voeren verdere onderzoeken uit, investeren in de plaats van de onderneming in de nodige installaties en maatregelen en garanderen je een besparing,” legt Levi uit. En die garantie is geen loze belofte: “Wanneer we de doelstelling niet halen, betalen we het verschil terug. Besparen we méér, dan verdelen we de winst.” Omdat Helexia de energiebesparende maatregelen zelf financiert, moet de kmo niet op zoek naar een krediet bij een bank en blijven de financiële middelen beschikbaar voor andere investeringen.

Die gecombineerde totaalaanpak maakt Helexia uniek op de Belgische markt: “Heel wat andere bedrijven bieden audits en advies, maar helpen je vervolgens niet verder. Andere bedrijven voeren ook installaties uit, maar hebben geen prestatiegarantie. Of ze financieren de maatregelen niet. Wij doen het allemaal, en weten bovendien dat onze besparingsadviezen realistisch en haalbaar zijn.” Vanwege die aanpak – van audit tot uitvoering, opvolging en gegarandeerde besparing – koos PMV ervoor om mee in het verhaal van Helexia Flanders te stappen.

Subsidies uit de kmo-portefeuille voor energieadvies

De prijs van een energie-audit en het energieprestatiecontract hangt af van je energieverbruik en de complexiteit van je installaties. Handig om weten: Helexia Flanders is een erkend dienstverlener voor de kmo-portefeuille. Als ondernemer kun je dus een deel van de kosten voor energieadvies laten subsidiëren.

Wil je zonder zorgen besparen op je energiefactuur? Dankzij een energieprestatiecontract bij Helexia Flanders ben je zeker van besparingen zonder zorgen!

Lees ook

 

Meer weten?

Contactinformatie

  • Helexia Flanders
    Uitbreidingstraat 84
    2600 Berchem
  • +32 (0)485 34 18 31

Ook interessant

Interessante bedrijven