LINDNER_Leaderboard.gif

Slimmer investeren in energie-efficiëntie dankzij een ervaren projectmanager

Wanneer je met je kmo wil investeren in energiebesparende maatregelen of zelf energie wil opwekken, is het vaak moeilijk door de bomen het bos te zien. Elke fabrikant en installateur komt met andere beloftes en andere offertes. De nood aan een specialist die het kaf van het koren weet te scheiden, dringt zich op.

Projectmanagement energie-efficiëntie

“Met Helexia verzorgen we al jarenlang systemen om bedrijven energie-efficiënter te maken. Denk aan zonnepanelen, HVAC, verlichting … We werken maatregelen uit en zorgen voor de nodige installaties, maar bekommeren ons ook over de financiering. Daarnaast zijn er ook klanten die graag zélf investeren in energiezuinigheid, maar daarom niet de kennis in huis hebben om de juiste maatregelen te kiezen, te installeren en alles concreet op te volgen. Hen willen we helpen als onafhankelijke projectmanager. We onderzoeken welke maatregelen nodig zijn en schrijven vervolgens aanbestedingen uit. Daarin staan de parameters waaraan leveranciers moeten voldoen, zoals vereisten qua materialen en kwaliteit. Vervolgens selecteren wij of de klant een leverancier. Helexia volgt daarna alles op. We bestellen de nodige materialen, maken afspraken met de leverancier en communiceren met je facility manager en je medewerkers over de werkzaamheden. Kortom, het is het volledige projectmanagement, zodat je kmo zich geen zorgen hoeft te maken. Zeker op het vlak van PV-installaties hebben we zeer ruime ervaring, met meer dan 60 MW of 100 miljoen euro aan projecten in ons beheer.”

Gegarandeerde prestaties en besparingen

Ook binnen de dienst projectmanagement zelf is er heel wat flexibiliteit. Zo kun je Helexia alleen een aanbesteding laten uitschrijven of hen inschakelen voor projectmanagement van A tot Z. Bovendien zijn ook hier prestaties en besparingen gegarandeerd. Levi licht toe: “Ook als je zelf wil investeren, maar je wel werkt met de installaties en de leveranciers die wij hebben aanbevolen, garanderen wij nog steeds prestaties en besparingen.” Die aanpak verschilt van het klassieke ESCO-verhaal, waarbij dat bedrijf zelf investeert en dus garanties biedt. Helexia Flanders geeft ook garanties wanneer het zelf de investering niet draagt.

Wil je energie besparen met je bedrijf en zelf je energie opwekken? Dat is altijd een goed idee, want de uitgespaarde middelen kun je elders beter inzetten. Wil je zelf investeren in energiezuinigheid, of laat je de kosten liever door een andere partij dragen? In beide gevallen staat Helexia Flanders klaar met raad en daad om je kmo volledig te ontzorgen op het vlak van energie.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Helexia Flanders

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Helexia Flanders

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials