banner lindner wtc hotel antwerp 980x120.jpg
Energiemanagement met Vinci Facilities

Energiemanagement: bewust omgaan met energie in je bedrijf

Sponsored

Geen onderwerp dat de laatste tijd vaker in het nieuws komt dan het milieu en duurzaamheid. Hoe gaan we slim om met grondstoffen en energie om onze planeet te redden? Het is ook voor bedrijven een pertinente kwestie. Bedrijven die duurzaam werken en energie besparen, hebben een beter imago, maar besparen ook op hun energiefactuur. Tijd dus om werk te maken van energiemanagement!

Lager verbruik, lagere factuur, zelfde comfort

Patrick De Visscher, specialist energiemanagement bij VINCI Facilities, legt uit wat energiemanagement inhoudt en wat je bedrijf er net bij te winnen heeft. “Energiemanagement is erop gericht om abnormaal hoog energieverbruik vast te stellen en het energieverbruik naar beneden te halen,” vertelt hij. In dit geval geldt uiteraard dat meten weten is en dat het loont om zoveel mogelijk data te verzamelen. Met slimme meters, bijvoorbeeld, kan je in real time het energieverbruik opvolgen en optimaliseren. “Bedrijven kunnen hier serieuze besparingen mee doen,” vult Patrick De Visscher aan. “De uitdaging is om energie te besparen en toch dezelfde graad van comfort te behouden. Daarom analyseren we zorgvuldig wat de situatie en de praktijken in je bedrijf zijn.”

VINCI Facilities: volledig dienstenpakket

Als specialist in energiemanagement heeft VINCI Facilities een breed gamma aan diensten, gaande van een quickscan, over een energie-audit, tot energy performance contract.

  • Quickscan

“De quickscan is een eerste stap en een ideale oplossing voor kmo’s,” vertelt Patrick De Visscher. De expert bezoekt je bedrijf en doet een visuele inspectie van de installaties, bijvoorbeeld je verwarmingsketel. Daarna krijg je een beknopt verslag met concrete aanwijzingen om energie te besparen. “Wanneer we bijvoorbeeld ergens buislampen zien, geven we het advies om ze te vervangen door energiezuinige ledlampen. En een oude stookketel kan vervangen worden door een condensatieketel met hoog rendement,” legt Patrick uit. In het geval van een audit zal VINCI Facilities het concrete verbruik en de besparingen ook becijferen.

  • Energy Performance Contract

Wil je de actiepunten en adviezen uit een quickscan of audit ook in de praktijk omgezet zien? Dan kan je een energieprestatiecontract afsluiten bij VINCI Facilities. Zij controleren of de voorgestelde ingrepen echt energiebesparingen opleveren en volgen de energieprestaties in je gebouw nauwgezet op. VINCI Facilities geeft je hierbij een garantie op energiebesparing. “Als we je garanderen dat je 10% zal besparen op je energiefactuur en dat lukt toch niet, dan betalen wij je het verschil terug. Als je meer bespaart dan het beloofde percentage, delen we de winst,” legt Patrick De Visscher uit.

“In deze klimaatgevoelige tijden krijgen we aanvragen voor optimalisaties en gegarandeerde besparingen uit zeer diverse sectoren. Het is een trend die in alle bedrijven zichtbaar is,” vertelt Patrick nog.

Winst op lange termijn

Tot slot roept Patrick De Visscher bedrijven op om op lange termijn te denken op het vlak van energie. “Investeringen in energie verdien je pas op langere termijn terug. Je moet verder dan de korte termijn denken. Daarom dat onze energieprestatiecontracten ook altijd lang lopen. De besparingen ziet men onmiddellijk na uitvoering van de maatregelen maar de financiële terugbetaling gebeurt pas na verloop van tijd.”

Wil je op een slimme manier het energieverbruik van je kantoren beheren én besparen op je energiefacturen? Maak vandaag nog een afspraak met de specialisten in energiemanagement van VINCI Facilities of vraag meer informatie via het formulier hieronder.

Meer weten?

VINCI Facilities

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven