LINDNER_Leaderboard.gif

Fietsenstallingen en laadpalen voor e-bikes: onmisbaar in elk bedrijf!

Elektrische fietsen blijven de markt veroveren. Ook jongere mensen vinden vlot de weg naar de e-bike. Heel wat bedrijven stellen zelfs e-bikes ter beschikking van hun werknemers. Dankzij de trapassistentie fietsen ze vlot naar hun werk, zonder tijd te verliezen in de file en zonder bezweet aan te komen. Uiteraard moet de batterij van een elektrische fiets op tijd en stond opgeladen worden, ook op het werk. Welke faciliteiten heb je als bedrijfsleider dan maar beter achter de hand voor je e-fietsers?

Fietsenstalling met stopcontacten

De meeste batterijen kunnen losgekoppeld worden van de fiets om elders opgeladen te worden. Een werknemer kan zijn of haar batterij dus meenemen naar zijn of haar werkplek en ze daar opladen. Toch kan dat op termijn voor ongemakken zorgen. Denk maar aan stopcontacten die bezet zijn, laders en batterijen die rondslingeren of in de weg liggen, het risico op struikelen over een kabel, brandgevaar wegens oververhitting …

Beter is om te zorgen voor een stopcontact aan de fietsenstalling zelf, zodat die in feite een laadpaal wordt. Een gewoon stopcontact voor binnenshuis volstaat doorgaans niet in een fietsenstalling. Let erop dat de stopcontacten water- en stofdicht zijn (zeker in een niet-overdekte stalling), maar ook de juiste aarding hebben en kinderveilig zijn. Met gespecialiseerde laadpalen zit je sowieso safe. Er bestaan modellen die aan of in de buurt van bestaande fietsrekken gemonteerd kunnen worden, maar ook aanleunbeugels met geïntegreerd stopcontact. De eerste oplossing is ideaal voor wie al een fietsenstalling heeft en die wil behouden. Wie een nieuwe fietsenstalling wil bouwen, vindt in de tweede optie een subtiele en geïntegreerde oplossing.

Veilige fietsenstalling voor e-bikes

Laadpalen alleen volstaan echter niet. Fietsen zijn helaas nog steeds een geliefde prooi van dieven. E-bikes zijn een stuk duurder dan een reguliere fiets, wat hen nog gevoeliger maakt voor diefstal. Wil je je werknemers met een gerust hart naar het werk laten fietsen, dan zorg je, naast laadpalen, maar beter voor een afsluitbare fietsenstalling. Door ze uit te rusten met een slot of badgesysteem, hebben alleen je werknemers er toegang toe. Wanneer de fietsenstalling overdekt is, staan de fietsen ook nog eens uit weer en wind.

Wie minder vrije ruimte heeft, kan kiezen voor een fietsenstalling met twee niveaus of de wanden uitrusten met een ophangsysteem. Ook fietskluizen zijn een optie. Ze bieden alle voordelen van een overdekte en afgesloten fietsenstalling, maar in een compacte en modulaire vorm. Zo gebruik je niet meer dan ruimte dan nodig en groeit je fietsenstalling eenvoudig mee met je bedrijf.

Zoek je een fietsenstalling of een andere metalen constructie voor je bedrijf? Koppen.be staat steeds paraat voor een oplossing op maat.

Lees ook

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Koppen.be

Meer weten?

koppen.be

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Koppen.be

Ook interessant

Interessante bedrijven