lindner banner set 2 v2 120.jpg

6.000ste huurwoning gerealiseerd in sociaal woonproject

Gebouwenbeheer

Strak ontwerp met ecologische insteek

In het nieuwe woonproject van De Ideale Woning aan het Gasketelplein in Schoten werd de 6.000ste huurwoning van de sociale huisvestingsmaatschappij feestelijk ingehuldigd.

De Ideale Woning voorziet 1.300 woningen
De nieuwbouw op de hoek met de Paalstraat omvat 20 appartementen en een kinderdagverblijf. Tegen eind 2018 komen er nog eens 200 huurwoningen bij verspreid over de gemeenten die tot het werkgebied van De Ideale Woning behoren. Op dit moment zijn er ook nog eens 1.300 woningen in aanbouw of start de bouw ervan tussen nu en 2020.

20 appartementen

De bouwwerken voor het woonproject aan het Gasketelplein gingen van start eind mei 2016. Op het toen braakliggende stukje bosgrond op de hoek met de Paalstraat in Schoten verrezen in totaal 20 appartementen met een ondergrondse garage en ook een kinderdagverblijf. Hiervan zijn er 13 appartementen met 1 slaapkamer, 5 met 2 slaapkamers en 2 met 3 slaapkamers.

Groendak, zonneboiler en warmtepomp

Architect Jef Van Oevelen uit Ekeren tekende de plannen voor de nieuwbouw. De keuze viel op een strak hedendaags ontwerp met een combinatie van rode gevelsteen, witte crepi en stalen relingen. Naast een groendak is het gebouw uitgerust met een collectieve verwarmingsinstallatie met zonneboiler en warmtepomp. Eind februari kon bouwbedrijf Wienen uit Zutendaal de werken voltooien. De totale kostprijs voor het woonproject bedraagt 3,44 miljoen euro.

Alle 20 appartementen zijn ondertussen verhuurd. Ze worden momenteel stelselmatig in gebruik genomen door de nieuwe bewoners. Kinderdagverblijf Het Vlindertje ter hoogte van de Korte Kopstraat in Schoten is al sinds begin dit jaar in werking. In deze gemeente beheert De Ideale Woning nu in totaal 296 sociale woningen.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven