LINDNER_Leaderboard.gif

De vele voordelen van een verticale tuin

Groenaanleg & -onderhoud

Groene gevels en groenmuren zijn gezond, ecologisch én esthetisch

Een saaie gevel of binnenmuur wordt een echte blikvanger voor je bedrijf als je daar een verticale tuin of groenwand van maakt. Je kan dat doen door er vanuit de grond planten tegen te laten omhoog groeien, maar er bestaan ook speciale systemen die tegen je muur bevestigd worden van waaruit planten verticaal groeien (en bloeien).  Zulke systemen kunnen op nagenoeg elke muur gebruikt worden. We zetten de vele voordelen van zo’n verticale tuin op een rijtje.

Een betere luchtkwaliteit

Een groene gevel of muur draagt bij tot een propere lucht. Planten filteren fijn stof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof. Een oppervlakte van 1 m² groen onttrekt jaarlijks 2,3 kg CO2 aan de lucht en produceert 1,7 kg zuurstof.

Minder heet in de zomer, minder koud in de winter

Met een groenwand creëer je een aangenamere omgevingstemperatuur. Planten absorberen zonlicht. Daardoor kan je in de zomer binnen de airco wat zachter zetten. Buiten zijn groene muren in de stad goed voor een verlaging van de temperatuur met 3 graden. In de winter vormt een groene muur een extra isolatielaag.

Stillere omgevingsgeluiden

Groene gevels werken geluiddempend. Ze zijn een geluidsisolatie op zich.

Gezondere lucht

Planten zorgen voor gezondere lucht en een vermindering van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, droge keel, geïrriteerde ogen en vermoeidheid. Veel groen betekent minder ziekteverzuim (- 15%).

Verhoging van de productiviteit

Planten en bloemen hebben een positief effect op je werknemers. Ze verhogen hun arbeidsproductiviteit. In een omgeving met veel groen herstellen zieken sneller en hebben patiënten een hogere pijntolerantie. Planten hebben een algemeen positief effect op het welzijn van mensen.

Planten zijn brandwerend

Planten bevatten veel vocht.  Ze vormen als groenwand een extra brandwerende laag.

Groene muur verlengt levensduur gevel

Planten tegen je muur beschermen hem tegen ongunstige weersinvloeden, waardoor de levensduur van je muur verlengd wordt.

Verhogen van de biodiversiteit

Een groene buitenmuur vormt de thuis van vogels, vlinders en insecten en zorgt daardoor voor een verhoging van de biodiversiteit.

banner-2.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Bekijk de socials