LINDNER_Leaderboard.gif
kantoorplanten

Welke planten gedijen het best op kantoor?

Groenaanleg & -onderhoud

Kantoorplanten die weinig verzorging vergen

Kamerplanten op de werkplek? Ze zijn niet alleen decoratief, ze hebben ook hun nut. Kantoorplanten zetten water, zonlicht, koolzuurgas en CO2 via hun bladeren om in suikers en zuurstof. Ze zuiveren met andere woorden de lucht en zorgen ook voor een goede luchtvochtigheid. Daarnaast verminderen ze stress en verhogen ze je creativiteit.

Welke kantoorplanten kies je bij voorkeur?

  • Op kop staat de sanseveria, in de volksmond gekend als Vrouwentongen. Deze kamerplant is heel sterk en heeft een extra luchtzuiverende werking. De Sanseveria overleeft met zeer weinig water en kan zowel op een lichte als op een donkere plek gezet worden. 
  • Een andere plant met extra sterke luchtzuiverende eigenschappen is de Dracaena Janet Craig of drakenbloedboom, een plant die van nature voorkomt op de Canarische Eilanden, Kaapverdië en Madeira. De drakenbloedboom heeft ook een geluidsdempende werking.
  • De Cyperus alternifolius of parapluplant, een tropische moerasplant uit Oost-Afrika en Madagaskar.  Vanuit de ondergrondse wortelstok groeien er lange stengels die uitmonden in een krans van spitsvormige bladeren. Zet hem met zijn voeten in een bak water, en je hebt er verder geen omkijken naar. De parapluplanten verhogen de luchtvochtigheid meer dan andere planten.
  • Cactussen hebben weinig water nodig, maar ze staan wel graag in het zonnetje. Opmerkelijk is dat de zuilcactus of ‘cereus’ elektromagnetische golven opvangt. Je doet er met andere woorden goed aan om deze cactus in de nabijheid van je computer, televisietoestel, kopieermachine, telefoon, gsm-lader,… te zetten.

Een andere plant die weinig verzorging nodig heeft, en snel groeit, ook in een donker hoekje, is de hedera of klimop. Volgens de NASA is dit de beste plant om lucht te zuiveren. Klimop haalt allergenen zoals schimmels en formaldehyde (afkomstig uit spaanplaat, meubels, textiel,…) uit de lucht.

banner-2.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant