Haven & Transport: kan een opleidingscentrum zoals B.L.I.T.S. hier nu iets mee te maken hebben?

Facility

Ja hoor! Een groot deel van de toestellen die aan de havens gebruikt worden, hebben wij in ons opleidings / vormingsaanbod.

Één van de meest gegeven opleidingen door ons is de rolbrug:

Op bepaalde sites worden deze gebruikt om de containers van de ene locatie naar de andere te brengen. (bijvoorbeeld van het schip naar de kade,…). Wanneer de mensen de nodige ervaringen hebben, met het werken met een rolbrug is 1 dag opleiding voldoende.

Als de mensen nog niet de kans hebben gehad om ervaring op te doen, raden wij een 2-daagse opleiding aan. Hier krijgen de mensen een halve dag theorie en 1,5 dag praktijk van onze instructeurs. Nadien is het de bedoeling dat de bedieners de nodige ervaring opdoen voor dat de testen kunnen worden afgenomen. Het feit dat er op zeer grote hoogte gewerkt dient te worden, zorgt voor een vertekend beeld. Hierdoor valt het regelmatig voor dat de bediener zich mispakt.

De containerstacker dient over het algemeen voor het stockeren en verhandelen van containers op de haven ter plaatse.

De duur van deze opleiding is voor beginners: 3 dagen. Voor mensen die het gewoon zijn hiermee te werken en die dan ook over voldoende ervaring beschikken, kunnen we een aangepaste opleiding geven van 1 à 2 dagen.

Tijdens deze opleiding worden vooral de onderdelen: stapelen, verhandelen en verplaatsen van containers behandeld. Naargelang de ervaring van de cursisten kan de duur van de opleiding en de moeilijkheidsgraad van de oefeningen worden aangepast.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?