Heropstart opleidingen Training Center geeft corona geen kans: veiligheid voorop

Nu veel bedrijven stilaan opnieuw het gewone ritme te pakken hebben na de corona-lockdown, is het ook belangrijk weer werk te maken van opleidingen voor medewerkers. Wil je zelf een opleiding meepikken, een medewerker inschrijven of een sessie organiseren in je bedrijf? Wacht dan niet langer!

Eindelijk is het zover: na lang wachten kon ook het Training Center van het OCB de deuren weer openen voor klassikale opleidingen, volledig corona-proof. Daarvoor volgen ze bij Training Center strikte veiligheidsmaatregelen. We zetten de aandachtspunten en mogelijke trainingsopties nog eens op een rij.

In-company opleidingen

Veel bedrijven verkiezen in-company opleidingen. Dat heeft als voordeel dat werknemers zich niet moeten verplaatsen en aan de slag kunnen met de installaties en machines waarmee ze gewoon zijn te werken. Wil je binnenkort een training organiseren, let er dan op dat:

  • je een voldoende grote lesruimte ter beschikking kunt stellen;
  • groepen nooit groter mogen zijn dan 15 personen;
  • mondmaskers verplicht zijn voor de cursisten. Onze trainers hebben uit voorzorg altijd enkele reserve mondkapjes mee.

De wet werkbaar en wendbaar werk verplicht alle werkgevers in de privésector om jaarlijks in gemiddeld vijf dagen opleiding per voltijds equivalente werknemer (VTE) te voorzien. Om aan die verplichting te voldoen, vragen veel bedrijven nu opleidingen aan. Wil jij medewerkers ook nog een opleiding laten volgen? Wees er dan snel bij, want de planningen lopen stilaan vol!

Klassikale opleidingen

Je kunt natuurlijk ook opleidingen volgen in de lokalen van Training Center zelf. Om alles in veilige omstandigheden te laten verlopen, gelden volgende regels:

  • Om de nodige afstand te kunnen bewaren zijn groepen beperkt tot maximaal 8 personen;
  • De opleidingslokalen worden verlucht en regelmatig ontsmet door de poetsploeg;
  • Mondmaskers zijn verplicht voor lesgever en cursisten. Mocht je toevallig je mondkapje vergeten zijn, kun je er een krijgen bij Training Center.

Welke opleidingen kun je volgen bij Training Center?

  • Opleidingen elektriciteit BA4 en BA5

Maak kennis met de basispunten van elektriciteit en elektrische installaties via voorbeelden uit de praktijk. Je hebt geen voorkennis nodig voor de BA4-cursus, BA5 is geschikt voor wie al wat ervaring heeft. De opleiding wordt afgestemd op de specifieke noden van jouw bedrijf en duurt één dag.

  • Opleidingen gas

Wil je installateur met een Cerga-label worden, dan moet je eerst een basisopleiding volgen in een erkend opleidingscentrum zoals Training Center. Naast de basisopleiding Cerga kun je bij Training Center ook terecht voor de jaarlijkse verplichte bijscholingen. Bij het opleidingscentrum kun je ook de Monteursopleiding volgen die je nodig hebt als je aan gasinstallaties wilt werken.

  • Opleidingen heftoestellen

OCB keurt al jarenlang allerlei hefinstallaties en biedt ook opleidingen aan waarin je meer te weten komt over veilig werken in je bedrijf. Zo leer je meer over werken met heftrucks, hoogwerkers of verreikers.

Zelf opleidingen over elektriciteit, gas of hefwerktuigen volgen door Training Center? Bekijk het aanbod en maak nu je afspraak. Eventuele vragen stel je makkelijk en snel via het formulier hieronder.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Training Center

Meer weten?

Logo OCB Training Center

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Training Center

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials