LINDNER_Leaderboard.gif
Eetkamer met designstoelen

Homepost partner van Be Welcome om expats te huisvesten in België

Be Welcome ontzorgt expats van alle legale, administratieve en praktische beslommeringen wanneer ze naar België verhuizen. Voor de inrichting van appartementen en huizen doen ze hiervoor onder meer een beroep op Homepost. Al meer dan 16 jaar werken ze samen met persoonlijk contact, service en flexibiliteit als belangrijkste ingrediënten.

Be Welcome faciliteert global mobility

Annekien Van Vaerenbergh (50) werkt sinds 2006 voor Be Welcome als relocation consultant. Be Welcome, een bedrijf gevestigd te Kontich, legt zich toe op het faciliteren van “global mobility” en biedt allerhande diensten aan die het personenverkeer wereldwijd ondersteunen. Typeklanten zijn bedrijven die expats voor een langere duur of voor een project naar België brengen.

“We bieden onze klanten ondersteuning in het regelen van alle administratie formaliteiten die bij de migratie naar België komt kijken, alsook ondersteuning op vlak van taks. Daarnaast bieden we ook logistieke ondersteuning aan, zoals een huis zoeken, nutsvoorzieningen aansluiten, inschrijven in de gemeente, een school zoeken voor de kinderen, maar ook de aansluiting bij een ziekteverzekering,  het kinderbijslagfonds en zo meer”, vertelt Annekien. “En, bovendien – niet onbelangrijk – voorzien we een training op vlak van culturele integratie voor de expats en hun partner.”

“Geen standaardpakketten maar oplossingen op maat”

“Om onze service waar te maken naar onze klanten doen we een beroep op diverse externe partners”, stelt Annekien, “in grote steden als Antwerpen en Brussel is er een groot aanbod aan gemeubelde appartementen of huizen. We werken echter over heel België en in kleinere steden of in gemeenten is het moeilijk om gemeubeld vastgoed te vinden. Dan doen wij een beroep op Homepost om op korte of wat langere termijn meubelen te huren. Voor korte termijn is huren doorgaans interessanter dan de meubels over te laten brengen vanuit de thuislanden van de expats en dit zowel op financieel vlak als op vlak van organisatie omwille van onder andere douanevereisten. We hebben geen contractuele of financiële overeenkomst met Homepost, maar kiezen voor hen per project op basis van prijs-kwaliteit om zo de specifieke noden van onze klanten in te vullen.”

Hoe verloopt deze samenwerking? “Be Welcome werkt al samen met Homepost van voor ik in dienst kwam, dus al méér dan 14 jaar”, geeft Annekien mee, “de samenwerking loopt super. Wat ik vooral apprecieer is de flexibiliteit van Homepost. Ze leveren geen standaardpakketten die te nemen of te laten zijn, maar zoeken altijd een oplossing op maat. Prijs – kwaliteit zitten ze ook zeer goed. Hun dienst na verkoop is prima: projecten worden zeer goed opgevolgd en hun leveringen zijn correct, er wordt nooit iets vergeten. Als er tot slot uitzonderlijk eens een verdoken schade opduikt, lossen ze dit pijlsnel op.”

Een persoonlijk bedrijf

“Homepost is mijn ogen een zeer persoonlijk bedrijf, geen internationale mastodont waar klanten een nummer zijn”, besluit Annekien, “omdat het een eerder klein bedrijf is, zijn ze erg flexibel en is het contact zeer direct. Voor mij is Steven Claes al jarenlang mijn vaste aanspreekpunt, en zo hebben we in de loop der jaren een heel goede band opgebouwd.”

Interesse om samen te werken met Homepost? Vul dan snel het contactformulier hieronder in en Steven neemt contact met je op.

Meer lezen

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Homepost

Meer weten?

homepost logo

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Homepost

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials