lindner banner set 2 v2 120.jpg

Franse hotelketen verovert ons land

Hotels

15 nieuwe hotels tegen 2023

De Franse hotelketen B&B hotels wil tegen 2023 15 nieuwe hotels in ons land openen. Het hotel dat B&B twee maanden geleden opende in de hippe Antwerpse buurt Nieuw Zuid is succesvol en dit smaakt bij B&B duidelijk naar meer.

Functionele en betaalbare hotels

B&B bezit in Europa meer dan 450 hotels. Functionaliteit en betaalbaarheid staan steeds voorop. De 15 hotels die de groep in ons land plant, komen o.a. in Antwerpen, het centrum van Brussel en het historische centrum van Gent. 

Een tweede hotel in Antwerpen komt er al binnenkort, en dit op de hoek van de Meir en de Frankrijkstraat, pal voor het operagebouw.

Luxe retail winkels

“Het bestaande gebouw wordt volledig gesloopt en de historische gevel wordt identiek heropgebouwd. Op de eerste drie verdiepingen plannen we luxe retail winkels, terwijl B&B de rest van het gebouw in gebruik zal nemen, door er een lobby en een rooftop bar op de zesde verdieping te bouwen”, legt Louis Caroni, managing director B&B Hotels Benelux uit.

Derde en vierde hotel

In juni 2019 opent een derde B&B-hotel de deuren in ons land, in Brussel, tegenover station Zuid en eind 2020 volgt een 4de, in het historisch centrum van Gent, vlakbij de Kouter. Het zal 114 kamers tellen.

Ondertussen lopen er vergunningsaanvragen voor andere hotels: nieuwbouw, maar ook renovatie van bestaande gebouwen.

Ook hotels in Nederland

“Voor ons zijn alle steden met meer dan 100.000 inwoners interessant. We bekijken momenteel projecten aan de luchthaven van Zaventem, in Luik, Brugge, Namen, Leuven,… Maar ook in Antwerpen en Brussel kijken we nog rond. Wat Nederland betreft, dat we ook van hieruit besturen, mikken we op middellange termijn op 30 hotels”, aldus nog Louis Caroni.

De Franse B&B hotelgroep werd opgestart in 1990 en groeide uit tot een van de grootste hotelketens van Europa. B&B opent gemiddeld 50 hotels per jaar.

Crowne Plaza banner.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven