lindner banner set 2 v2 120.jpg

Hoe efficiënter vergaderen?

Hotels

Effectief vergaderen is een kunst.

Een goede, reële planning met een strikte agenda is een noodzaak. Dat betekent dat je ook bewust pauzes moet plannen. Dat geeft de deelnemers de ruimte om even de benen te strekken. Wat zijn de vergadertrends?

Trend 1: Efficiënter vergaderen met een tablet

Meer en meer stellen bedrijven tablets voor zakelijk gebruik ter beschikking van hun medewerkers. Op die manier kunnen medewerkers in principe altijd van overal werken zolang er 4G of wifi is. Een tablet gebruik je ook om te vergaderen. Een digitaal vergaderdossier kan je steeds raadplegen en bewerken met een up-to-date vergaderapp op je tablet. Handig en efficiënt als je vaak de baan op bent.

Trend 2: Mobieler werken houdt ook in dat we mobiel vergaderen

Vergaderen kan al snel vervelend worden als het steeds op dezelfde plek is, b.v. op kantoor. Breng eens wat variatie aan en overweeg af en toe een ‘pop-up’, een tijdelijke locatie. Dat kan een hippe, inspirerende en innovatieve plek zijn zoals een zeilboot, een tijdelijk restaurant, of thuis bij een kunstenaar wat een initiatief is van Powow/Arteconomy. 

Trend 3: Vergader to the max, vergader flex

Managers besteden gemiddeld 40% van hun werktijd aan vergaderen. Het topmanagement zelfs meer dan 75%. Vanuit rendementsoogpunt is ‘tijd’ dan ook een bepalende factor. Flexvergaderen doet meer en meer zijn intrede. Dat houdt in dat niet iedereen altijd de hele vergadering moet bijwonen, maar enkel voor de relevante agendapunten aanwezig is.

‘Smart’ vergaderlocaties

Als je deze drie trends wil combineren, heb je ‘smart’ vergaderlocaties nodig, compleet met meeting corners, multifunctionele vergaderzalen en… een kwaliteitsvol restaurant en standingvolle lounge.

Lees ook:

Crowne Plaza banner.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven