Hoe reis je duurzaam in hotels?

Hotels

Steeds meer hotelreizigers willen duurzaam reizen. Wie voor het werk veel in hotels verblijft, kan zelf al een groot verschil maken. Vier handige tips om er milieubewust te verblijven.

1. Kies een hotel met eco of LEED label

Op de grote hotelboekingssites vind je nog geen eco-hotels, maar met wat speurwerk in Google kom je al een eind. Zoek bijvoorbeeld op eco hotel in combinatie met de gewenste locatie en je zult milieubewustere hotels vinden. Of speur naar hotels met een LEED certificaat, dat zijn hotels die een speciaal label hebben gekregen omdat het gebouw aan duurzaamheidseisen voldoet.

2. Gebruik alleen wat je écht nodig hebt

Hotelkamers bieden altijd allerlei dingen die je niet echt nodig hebt. Badslippers die verpakt zijn in plastic, schone badjassen, flesjes body lotion en een hoop extra handdoeken. Gebruik alleen wat je nodig hebt en laat de rest ongeopend. In geval van handdoeken: je kunt prima twee keer dezelfde handdoek gebruiken en laat de rest liggen. Kleine dingen die onnodig afval en onnodig veel wasgoed voorkomen.

3. Zorg voor een eigen waterfles

Neem voortaan je eigen waterfles mee en koop geen - of zo min mogelijk - plastic wegwerpflesjes meer. Deze wegwerpflesjes vormen namelijk een gigantisch probleem voor de natuur, omdat men ze simpelweg overal weggooit. Zo komt plastic in het water terecht en dat moeten we zien te voorkomen. Laat op je hotelkamer die gratis waterflesjes op je nachtkastje staan en vul je eigen waterfles in de badkamer.

4.Leef energiebewust

Er zijn genoeg hotelkamers waar je een pasje naast de deur moet insteken om elektriciteit op je kamer te hebben en dat is een perfect systeem. Daarmee voorkomen hotels namelijk dat er energie verloren gaat wanneer je niet op je hotelkamer bent. Let op dat je in hotelkamers zonder dit systeem zuinig omgaat met energie. Zet de airco uit als je er niet bent, doe de lichten uit, haal stekkers uit het stopcontact en ga niet te lang onder de douche staan.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven