lindner banner set 2 v2 120.jpg

Technologische trends in de hospitality sector

Hotels

Logeren in een smart hotel

Technologieën als het Internet of Things, artificiële intelligentie, robotica, virtuele assistentie,… vinden ook steeds meer ingang in de hospitality sector.  Slapen in een hotel van de toekomst is geen science fiction meer. Wat is er allemaal mogelijk?

  1. Elektronische sleutel

De tijd dat je met een gewone sleutel je hotelkamerdeur opende, ligt al lang achter ons. Vandaag gebruikt het merendeel van de hotels elektronische sleutelpasjes. De opvolger daarvan is de transformatie van de sleutel naar gegevens op je smartphone. Er bestaan al hotels die deze technologie implementeren.

  1. In- en uitchecken met je smartphone

Ook in- en uitchecken (en betalen) gebeurt in de toekomst met je smartphone. In de rij staan aan de receptie is dan overbodig. Je kamernummer krijg je toegewezen via een app.

  1. Roomservice bestellen met een app

Een groot aantal wensen voor roomservice kunnen vandaag in een aantal hotels al besteld worden met een app. ‘Gast-apps’ kunnen ook andere functies combineren, zoals meldingen over aanbiedingen of over loyauteitsprogramma’s. Hebben zich hotelgasten aangemeld, die in je buurt deelnemen aan een congres? Dan kan je het programma via een app op hun smartphone laten toekomen.

  1. Roomservice met de robot-butler

Je zal hem of haar in de toekomst veel meer tegen het lijf lopen in het hotel van de toekomst: de robot-butler. Tandpasta vergeten of zin een snack? De robot-butler komt naar je toe. Robots kunnen je ook vertellen over wat er allemaal te beleven is in de buurt van je hotel.

  1. Hotelkamertelefoon  wordt afstandsbediening

De vaste telefoon op je hotelkamer wordt in de toekomst niet afgeschreven. In het smart hotel zal je je smartphone aan je telefoon kunnen koppelen, waardoor je mobiele telefoon meteen ook de afstandsbediening van de televisie en van het audiosysteem in je hotelkamer wordt. Het wordt ook mogelijk dat je de gordijnen sluit met je mobieltje.

  1. Snelle internetverbinding

Natuurlijk zorg je ervoor dat je gasten kunnen beschikken over een snelle internetverbinding.

  1. Technologisch uitgerust vergaderruimtes

Vergaderruimtes van de hotels van de toekomst zijn uitgerust met technologie voor multimediapresentaties en videoconferenties. Ook in de evenementenzalen is alle technologie aanwezig om multimediaal aan de slag te gaan.

Lees ook:

Crowne Plaza banner.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven