lindner banner set 2 v2 120.jpg
Crowne Plaza, ideale uitvalsbasis om Antwerpen te ontdekken

Welcome in ’t Stad: meeten en overnachten in Antwerpen

Partner

Crowne Plaza Antwerpen is trots op zijn ligging in een wereldstad als Antwerpen. In heel het hotel vind je dan ook hints naar Antwerpen: van subtiel tot wel erg opvallend. Bovendien is het hotel een perfecte uitvalsbasis om ’t Stad te ontdekken.

Antwerpse hints in interieur en design

In het interieur van Crowne Plaza Antwerpen zitten verschillende verwijzingen naar Antwerpen. Bij het binnenkomen vallen meteen twee bogen op. De bogen symboliseren de oevers van de Schelde. De rechteroever is de zijde van de stad waar bedrijvigheid heerst. Aan de rechterzijde van het hotel vind je dan ook de meeting rooms. Centraal in de inkomhal staat een kunstwerk dat bestaat uit een lichtgevende boord op de muur met handen. Het zijn allemaal handen van Antwerpenaren. Ze verwijzen uiteraard naar de bekende legende waarin Brabo de hand van de reus Antigoon afhakt. De handen zijn van mensen uit verschillende culturen en symboliseren zo de eenheid die het hotel wil uitstralen.

Meeting in Antwerpse setting

Maar daar houdt het nog niet op. ’t Stad is ook verwerkt in de vergaderfaciliteiten van het hotel. De vergaderzalen op de begane grond kregen de naam van dokken in de Antwerpse haven: Albertdok, Bonapartedok, Churchilldok, Deurganckdok en Zuiderdok. In de vergaderzalen vind je ook foto’s van de haven. De meeting rooms op de bovenverdieping kijken uit op de skyline van Antwerpen. Strategisch geplaatste stickers op de ramen symboliseren die skyline, met de bekende landmarks als het Centraal Station en het Justitiepaleis.

Onspanning in bar en restaurant ANNA

De linkeroever van de Schelde was de plaats waar Antwerpenaren naartoe trokken om zich te ontspannen. Denk maar aan het strand van Sint-Anneke. Aan de linkerzijde van de begane grond vind je dus bar en restaurant ANNA, waar je gezellig kunt tafelen en overleggen. De kapstokken hebben de vorm van handen en verwijzen zo opnieuw naar de legende van de Antwerpse handen. Op de vloer ligt een tapijt met een satellietbeeld van Antwerpen, zodat de stad letterlijk aan je voeten ligt.

Gerechten met een knipoog naar Antwerpen

Ook de gerechten in ANNA verwijzen naar de streek. De chef maakt graag gebruik van typische producten uit de streek om Belgische klassiekers of verrassende Antwerpse smaaksensaties op je bord te toveren. Die heerlijke gerechten laat je uiteraard vergezeld gaan van een authentiek Antwerps bier als een ‘bolleke’ De Koninck van het vat, Triple d’Anvers of een Seefbier. En probeer zeker eens het Elixir d’Anvers, een heerlijke kruidenlikeur uit de stad.

Ontdek ’t Stad

Crowne Plaza Antwerpen is strategisch gelegen aan de Antwerpse Ring. Het Centraal Station bereik je in amper tien minuten met de bus. Het hotel is dus een ideale uitvalsbasis om Antwerpen te verkennen. De medewerkers van het hotel geven je graag tips over alle plekken die je bezocht moet hebben. De stad op een andere manier ontdekken, kan je per fiets doen. Het hotel biedt comfortabele citybikes te huur aan. Wat dacht je van een fietstocht langs de mooiste plaatsen in Antwerpen als ontspanning tussen vergaderingen door? Het is vast een unieke belevenis voor je medewerkers of je zakenpartners!

Op zoek naar een unieke locatie voor je bedrijfsevent? Crowne Plaza Antwerpen brengt je gasten helemaal in de sfeer van Antwerpen, een wereldstad die gonst van de bedrijvigheid. Vraag meer informatie via de website of via het formulier hieronder.

Lees ook:

 

Meer weten?

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven