LINDNER_Leaderboard.gif

Iedereen op vakantie? Geef inbrekers geen kans met een alarmsysteem

Eindelijk kan het weer, eindelijk versoepelingen, eindelijk weer een reisje plannen. Of je nu beslist in het land te blijven of toch buiten de landsgrenzen te gaan: veel woningen en bedrijfsgebouwen zijn tijdens afwezigheid even onbewoond of onbemand. Dé ideale periode voor inbrekers en vandalen om ongezien toe te slaan, weten wij.

Een alarmsysteem als beveiliging

Jaarlijks neemt het aantal inbraken tijdens de vakantieperiodes fors toe. Je zal maar thuiskomen na een deugddoende vakantie en je woning of bedrijfspand geplunderd aantreffen... De schade, zowel materieel als emotioneel, is vaak niet te overzien. Rekening houdend met die kosten en het leed, is de investering van een alarmsysteem beslist de moeite waard.
Omdat de wondere wereld van de technologie voortdurend evolueert, doen alarmsystemen dat ook. Misschien is je bestaande alarmsysteem dus wel eens aan een upgrade of uitbreiding toe, of is dit artikel dé gelegenheid om jezelf met een gerust gemoed op reis te laten vertrekken.

Voorkomen of afschrikken

Er bestaan talloze alarmsystemen en beveiligingsoplossingen en dagelijks komen er nieuwigheden op de markt. Spider Security biedt je een aanbod kwalitatieve en betrouwbare totaaloplossingen, zowel gericht op preventie als afschrikken.

Houd inbrekers op afstand

Inbrekers houden niet van schijnwerpers. Je houdt ze dus relatief eenvoudig weg van je gebouw door ervoor te zorgen dat ze nooit ongezien in de buurt komen. Door te kiezen voor perimeterbeveiliging als aanvulling op je alarmsysteem of camera’s voorkom je eventuele schade aan je pand. Door gebruik te maken van bewegingsmelders detecteer je beweging vanop afstand, waarna een signaal verzonden wordt naar je alarmsysteem. Er bestaan warmtegevoelige infraroodsensoren, frequentiegevoelige sensoren of de Dual Technology Detector die beide technieken combineert. Ook buitenverlichting werkt vaak al ontmoedigend voor de gemiddelde inbreker.

Alarmsysteem bij contact

Je kan kiezen voor de toepassing van magneetcontacten die telkens er een raam, deur of poort opengaat in jouw afwezigheid, een signaal doorgeven. Ook glasbreukdetectoren hebben hun efficiëntie al ruim bewezen. Er bestaan ook seismische sensoren of trildetectoren die bij iedere storing die door een trilling wordt veroorzaakt (boren, breken of verplaatsen) hun waarneming doorgeven aan je bewakingsunit.

Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren kunnen ieder van deze oplossingen een bijzonder zinvolle aanvulling zijn op je alarmsysteem.


Camerabewaking

“Niets ontsnapt aan onze aandacht” is niet zomaar een slogan voor Spider Security. Over de jaren heen specialiseerden ze zich in hoogwaardige camerabewaking die iedere activiteit in de omgeving van je pand in kaart brengt.

Je behoudt steeds het toezicht op alles wat er in en rondom je woning of gebouw gebeurt en kan de opnames dag en nacht volgen via je smartphone of tablet. De nieuwste technologieën maken het bovendien mogelijk om extra opties aan je camerabewaking toe te voegen: nummerplaat- of gezichtsherkenning, thermische camera’s, videoanalyse…

Blaas inbrekers weg met een sirene

Niets zo enerverend dan een loeiende sirene, toch? Daar zijn wij en inbrekers het unaniem over eens. Een sirene is niet enkel een fantastisch afschrikmiddel: het is ook een belangrijk alarmsignaal voor de buurt om aan te geven dat er iets niet pluis is. Bovendien bemoeilijkt het krachtige, zeer irritante geluid de werkzaamheden van inbrekers waardoor ze het sneller opgeven en de benen nemen.

Slaap op beide oren met een alarmsysteem

Een degelijk alarmsysteem vermijdt dat er een inbraak plaatsvindt. Uit onderzoek blijkt dat inbrekers zijn minder geneigd om nog proberen binnen te dringen in een woonst, wanneer ze zien dat er een alarmsysteem aanwezig is.
Mocht er ondanks je beveiliging toch een indringer je pand betreden, dan zorgt je alarmsysteem ervoor dat deze veel minder lang aanwezig zal zijn - waardoor je diefstal en schade aanzienlijk beperkt. Wanneer een alarm afgaat, wordt een omgeving immers meteen erg oncomfortabel en maken de meeste inbrekers zich snel uit de voeten.

Goede raad naast een alarmsysteem

Omdat een gewaarschuwd man er twee waard is: nog meer concrete tips om inbrekers te slim af te zijn!

  • Het spreekt voor zich, maar toch: sluit alles goed af (deuren én ramen!) en dubbelcheck alle openingen nog eens voor vertrek. Schuiframen beveilig je best nog extra door er een houten balk achter te plaatsen.
  • Als je woning of bedrijfsgebouw eruit ziet alsof er al een tijdje niemand meer kwam, wekt dat de interesse van de inbreker. Zorg er daarom voor dat je pand een bewoonde indruk heeft. Laat de brievenbus leegmaken en hang zeker geen briefjes met “wij zijn op reis/tijdelijk gesloten” aan de deur.
  • Berg al je tuinspullen goed op. Je zou niet de eerste zijn bij wie de eigen ladder en gereedschap gebruikt werd voor een inbraak.
  • Gooi niet te uitbundig op social media dat je op reis bent.
  • Vraag aan de politie om je pand tijdens jouw afwezigheid in de gaten te houden. Je kunt dit online aanvragen via de website politie.be (https://www.politie.be/nl/e-loket/afwezigheidsmelding). Zij zorgen dan voor een dagelijkse patrouille.
  • Heb je al een alarmsysteem? Laat dat dan duidelijk merken. Hang een sticker van de firma op je ruit, dat schrikt de meeste inbrekers al af.


Wil je graag meer informatie over een efficiënt alarmsysteem en beveiliging van je pand? Neem dan contact op met Spider Security via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Spider Security

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Spider Security

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials