lindner banner set 2 v2 120.jpg

Bekijk uw nieuwe woning in virtual reality

Immo

Het nieuwe cloudplatform Prompto van de Gentse start-up Around Media kondigt een nieuwe manier van werken aan voor de vastgoedmarkt. Dit platform waarop ontwerpers, bouwpromotoren en producenten van bouwmaterialen samenwerken, toont uw nieuwe woning in virtual reality.

Designers, promotoren en producenten werken op hetzelfde platform

De lichtinval aanpassen, spelen met kleuren, meubels verschuiven, … Dankzij Prompto kunt u de ruimtes volledig naar eigen wens inrichten. Net als in een game, maar dan op een fotorealistische manier. Het mooie aan Prompto is dat designers (interieurarchitecten, 3D-artiesten,…), bouwpromotoren en producenten van bouwmaterialen op hetzelfde platform werken. Ze kunnen interieurs opslaan, bewerken en delen in de cloud.

Designers kunnen Prompto koppelen aan hun eigen tekenprogramma's. Ze geven ruimtes vorm met de meubelen en de bouwmaterialen die de producenten in de digitale bibliotheek stoppen. Ze kunnen die ruimtes vervolgens samen met hun klanten bekijken aanpassen. De klanten kunnen nadien een virtuele 360° rondleiding mee naar huis nemen.

Digitale woonconfigurator

Bouwpromotoren zijn vandaag vaak gebonden aan een beperkte reeks 2- of 3D-beelden die ze laten maken bij gespecialiseerde bedrijven. Met Prompto hebben ze een digitale woonconfigurator ter beschikking. Zeker bij het invullen van casco-ruimtes kunnen klanten zo veel beter gemotiveerde keuzes maken voor hun toekomstige woning.

Wannes Vanspranghe, CEO van Around Media. "Designers, bouwpromotoren en producenten van bouwmaterialen kunnen niet alleen veel efficiënter communiceren, ze kunnen elkaars ontwerpen ook versterken. Bouwpromotoren spenderen tot 10 keer minder tijd aan klantenbegeleiding. En hun klanten krijgen dankzij Prompto een veel realistischer beeld van hun toekomstige woning.”

Start-up Around Media haalt 1,25 miljoen euro op

Voor de lancering van Prompto zette Around Media een kapitaalronde op. De Gentse start-up haalde 1,25 miljoen euro op. De investeerder is een groep rond Wim Vernaeve, die eerder ook al participeerde in bedrijven als Showpad, SweepBright, Byteflies, Hello Customer en Cloudalize.

Een basisversie van Prompto is gratis beschikbaar voor designers.  Bouwpromotoren kunnen met Prompto aan de slag vanaf 50 euro/maand per unit (huis, appartement, kantoor).

banner-2.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Patrimmonium Vastgoedmakelaars

  • CoDa Architectenvennootschap bvba