LINDNER_Leaderboard.gif

Digitaal platform Keypoint maakt job van syndicus eenvoudiger

Immo

De digitale assistent Keypoint verzamelt alle partijen voor het beheer en onderhoud van een appartementsgebouw. Denk aan een betrouwbare klusjesdienst, de aangifte van schadedossiers of juridisch advies. Baloise Insurance investeert ruim 800.000 euro in deze start-up.

Met deze participatie wil Baloise Insurance meer zijn dan een verzekeraar. “Als verzekeraar zien we onze rol ruimer dan enkel schade vergoeden,” zegt Noël Pauwels, Gedelegeerd Bestuurder Baloise Insurance. “Wij willen syndici ondersteunen in hun complexe takenpakket en appartementsbewoners ontzorgen door problemen zoals dringende herstellingen efficiënt op te lossen en door aan preventie te doen, bijvoorbeeld voor waterschade. Voor de makelaars willen we de werkstroom bij schade vergemakkelijken door het beheer ervan te integreren in dit digitale platform. Bovendien kunnen zij nu een totaaloplossing aanbieden aan syndici en aan de vereniging van mede-eigenaars (VME), die veel ruimer is dan een pure verzekeringsoplossing.” 

Tekort aan syndici

Een hersteller vinden voor glasbreuk, het aangeven van waterschade, de algemene vergadering tussen de verschillende bewoners leiden, de begroting op orde krijgen of een juridisch geschil met een aannemer opvolgen. Een syndicus moet vandaag van alle markten thuis zijn.  Onder meer door de complexiteit van de job en door de grote stijging van het aantal appartementsgebouwen de laatste jaren, is er een tekort aan deze specialisten.

Keypoint helpt syndici

De start-up Keypoint ontwikkelde een nieuw platform om het werk van ongeveer 5.300 professionele en 40.000 niet-professionele syndici eenvoudiger te maken. Via dit digitaal platform kan de syndicus bijvoorbeeld eenvoudig een betrouwbare klusjesman vinden bij een defect in het gebouw, maar ook een schade-aangifte doen door snel enkele foto’s en info te uploaden. Keypoint zorgt ervoor dat de aangifte bij de juiste makelaar terechtkomt en verzekert de opvolging van het dossier. Eigenaars of bewoners van een appartement krijgen op hun beurt de kans om digitaal de voortgang van hun vraag of dossier te volgen.

Mondigere bewoners

Jonathan Goderis van Keypoint: “De complexe wetgeving en de administratieve rompslomp vraagt veel van syndici. Daar komt nog eens bij dat bewoners de afgelopen jaren steeds mondiger zijn geworden en perfect weten wat hun rechten en plichten zijn. Is er een defect in het gebouw? Dan moet dat snel opgelost worden, liefst dezelfde dag nog. Maar wie een gebouw in een grootstad heeft, weet hoe moeilijk het is om snel een betrouwbare hersteller te vinden. Met het platform willen we syndici, makelaars, verzekeraars en hersteldiensten samenbrengen zodat ze eenvoudig met elkaar kunnen communiceren en dossiers snel afgehandeld kunnen worden. Op termijn zien we het platform ook als een grote hulp in het bredere property management.”

Internet of things

Keypoint en Baloise Insurance zullen de komende maanden ook investeren in toepassingen voor Internet of things en artificiële intelligentie, zoals het koppelen van sensoren op de waterteller om waterlekken snel te detecteren.

DP logo rectangle web.jpg

DP logo rectangle mobile.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials