LINDNER_Leaderboard.gif

Hoe verkoop ik online mijn huis of appartement?

Immo

Soldandset.be: biedplatform voor vastgoed

Via het gratis online adviesplatform soldandset.be begeleidt immobiliënmakelaar Dewaele Vastgoedgroep particulieren bij het verkopen van hun huis of appartement zonder een commissie aan te rekenen.

Vooral millennials willen hun woning eerst zelf verkopen

Jaarlijks verkopen zo’n tienduizenden Belgen zelf hun eigen woning, dus zonder makelaar. Dat is net iets minder dan de helft van alle huizenverkopers. Vijf jaar geleden bedroeg dat aantal nog maar 45 procent. Opvallend: vooral millennials met een eigen huis dat ze willen verkopen - goed zes op de tien - doen dat zelf. Dat blijkt uit een marktanalyse van Dewaele Vastgoedgroep, die zich onder meer baseert op statistieken van Immoweb. 

Conclusies uit de marktanalyse Dewaele Vastgoedgroep

  • Jonge mensen die hun stulpje verkopen, willen meer en meer zelf op zoek gaan naar potentiële kopers en de coördinatie en begeleiding van de bezoeken zelf in handen nemen.
  • Vooral Antwerpenaren (59%) en Oost-Vlamingen (57%) verkopen hun pand zelf. In Brussel en Vlaams-Brabant bedraagt dat cijfer ongeveer de helft, respectievelijk 51% en 54%. Limburgers (31%) en West-Vlamingen (45%) verkopen het minst uit de hand en stappen nog altijd het vaakst naar een vastgoedprofessional.
  • Dat er meer Belgen zelf hun woning verkopen, heeft grotendeels te maken met de nieuwe technologieën en sociale media. Dat voornamelijk jongeren die manier verkiezen om hun stulpje te verkopen, hoeft dan ook niet te verbazen. Het is tegenwoordig kinderspel om eigen websites en filmpjes te maken en op sociale media advertenties te plaatsen.

Online adviesplatform voor vastgoed

Dewaele Vastgoedgroep start als een van de eerste makelaars in ons land met een online adviesplatform. Particulieren kunnen hun woning via het platform op een toegankelijke manier online plaatsen zonder een commissie te moeten betalen, én toch op het platform de nodige expertise van makelaars en juristen vinden.

Hoe verloopt het online bieden?

Via het online biedsysteem van het nieuwe platform kunnen kandidaat-kopers bieden op een woning. Opmerkelijk is dat de biedingen - in tegenstelling tot het biedsysteem van de notarissen - niet bindend zijn waardoor kandidaat-kopers een bod op meerdere panden kunnen uitbrengen. Via een digitale tool zullen zij live kunnen volgen of hun bod het hoogste is. Verkopers kunnen het biedproces online volgen om tenslotte aan de hoogstbiedende kandidaat te verkopen.

Als je toch liever een beroep doet op een makelaar die je volledig ontzorgt om je huis of appartement te verkopen, kan dat natuurlijk ook.

DG Logo.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • CoDa Architectenvennootschap bvba

  • Patrimmonium Vastgoedmakelaars

  • Neovest

Bekijk de socials