LINDNER_Leaderboard.gif
Syndesk helpt VME's uit de nood

Livestreaming voor algemene vergaderingen van VME’s

Immo

Algemene vergaderingen van verenigingen van mede-eigendom (VME’s) kunnen niet doorgaan door het samenscholingsverbod. Softwarebedrijf Netropolix lanceert daarom binnen het softwarepakket Syndesk een online platform dat gebruik maakt van livestreaming.

Ervaring zorgt voor prima alternatief om te vergaderen

De semi-lockdown in België zorgt voor een schokgolf op onze economie. Het daaraan gekoppelde samenscholingsverbod is voor velen een tegenvaller van formaat. Ook syndici blijven niet gespaard. De voorbije weken konden (verplichte) algemene vergaderingen namelijk niet doorgaan. Met hun ervaring in het live uitzenden van internationale congressen heeft Netropolix een eigen module geïntegreerd in Syndesk waarbij een livestreamfunctie gecombineerd wordt met online stemmen.

Vergaderingen van mede-eigendom met online stemmen

Deze module is het resultaat van inhouse ervaring en intensief overleg met syndici. Alle praktische details van vergaderingen voor mede-eigendom werden uitgebreid besproken en opgenomen in de software. Zo heeft elke syndicus voortaan de mogelijkheid om zijn vergadering snel en virtueel te organiseren en dit zonder afbreuk te moeten doen aan de wettelijke voorschriften. Bovendien laat het softwarepakket online stemmen toe, wat wil zeggen dat alle toegelaten deelnemers hun stem vanuit zelfs hun woonkamer uitbrengen.

Sociaal

Ongeveer een kwart van de bevolking woont in een appartementsgebouw. De algemene vergadering is een belangrijk moment waarop mede-eigenaren terugblikken op de prestaties van de syndicus om vervolgens te beslissen over het budget en de toekenning van nieuwe taken. Zulke vergaderingen zijn ook een sociaal gebeuren waarbij alle eigenaren hun stem kunnen uitbrengen. Zo biedt Syndesk een oplossing voor personen die eigenaar zijn van een tweede verblijf of aan eigenaren die in het buitenland vertoeven.

Zaakvoerder Vincent Spruytte van het Brusselse bedrijf Managimm is enthousiast over de technologische stabiliteit waardoor een vergadering met honderden eigenaren perfect virtueel kan gebeuren. “De beleving en interactie bij de online stemming verloopt optimaal en vlot.”

Software Syndesk: succesvolle ontwikkeling

Syndesk, het softwarepakket van IT-bedrijf Netropolix, is een programma waarmee gebouwen efficiënt beheerd worden, inclusief de integratie van moderne technologie zoals optische factuurherkenning (OCR) en draadloos stemmen. Ook de Europese Peppol-standaard voor elektronische facturatieverwerking werd geïntegreerd.

banner-2.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Herman Desmet Fotografie

  • Patrimmonium Vastgoedmakelaars

  • CoDa Architectenvennootschap bvba