LINDNER_Leaderboard.gif
Mathieu Van Marcke, algemeen directeur Realty

Realty 2019 wordt dé vastgoed summit aan de Noordzee

Immo

Op 19 en 20 september 2019 vindt de elfde editie van het vastgoed evenement van Easyfairs plaats in Knokke-Heist. Mathieu Van Marcke, algemeen directeur van Realty, licht toe waarom hij Brussel verlaat.

Realty: ‘de Mipim’ van de Noordzee

Uit een analyse die Realty met een adviesraad van vastgoed professionals maakte in 2016 is gebleken dat Tours &Taxis niet meer de geschikte locatie en infrastructuur biedt voor de nieuwe ambities die Realty koestert. “We vonden niet meteen een alternief in Brussel of in de rand. Daarom wijken we uit naar Knokke-Heist dat zich meer als congresstad wil positioneren. Realty zal in het casino en de tegenoverliggende site op Albertstrand plaatsvinden”, zegt Mathieu Van Marcke.

Transformatie van traditionele vakbeurs naar vastgoed summit

De elfde editie van Realty zal nog wel met beursstanden werken, maar het accent zal liggen op een vastgoed summit die ruimte en tijd biedt voor gestructureerde netwerking. Met enkele specifieke formules, waarbij onder meer een mooie visibiliteit gekoppeld wordt aan exclusieve toegang tot bepaalde zones, weet Realty opnieuw stevig aan te knopen bij de ontwikkelaars.

“We brengen bewust het aantal beursstanden terug van 100 naar 50. Netwerking en matchmaking - de juiste partijen voorstellen aan onze partners-exposanten – krijgen veel aandacht. Het is belangrijk een evenwicht tussen ontwikkelaars, investeerders, steden en directe toeleveranciers te creëren. We mikken op 3.000 professionals”, gaat Van Marcke verder.

Nieuwe data: van mei naar september

“In het voorjaar gaat alle aandacht naar de vastgoedbeurs Mipim in Cannes. Ongeveer ¾ van de Belgische deelnemers aan Mipim zien wij op Realty”, stelt Van Marcke. Schuiven met de data naar september is dan ook een goed idee.

Ook al is ons land niet meteen de grootste prioriteit van internationale vastgoedinvesteringsgroepen toch wil beursorganisator Easyfairs buitenlandse institutionele investeerders naar Realty halen.

Twee dagen B2B en aansluitend B2C-weekend

Mathieu Van Marcke: “Tijdens de vorige edities van Realty waren er al eens dalmomenten. Daarom nog maar twee in plaats van drie beursdagen, maar het zal dan ook voor de deelnemers een goedgevuld programma worden.”

Aansluitend komt er tijdens het weekend van 21 en 22 september een gratis B2C vastgoedbeurs voor de particuliere investeerder waarop de organisatoren 2.500 bezoekers hopen te verwelkomen. “We herschikken dan de beursstanden gedeeltelijk en brengen het aanbod van grote vastgoedontwikkelaars en een aantal makelaars die focussen op nieuwbouw en betaalbare nicheproducten zoals studentenkoten, zorgwoningen/appartementen voor b.v. mindervaliden en senioren”, licht Mathieu Van Marcke toe.

Partnerbedrijven van Realty bepalen mee de inhoud

“Ons vernieuwd concept bekoort ontwikkelaars, maar ook investeerders. In enkele weken tijd hebben zich al meer dan 20 partners geëngageerd. Het doet ons enorm plezier om niet alleen oude bekenden opnieuw in de armen te sluiten, maar ook nieuwe partners te verwelkomen die geloven in de verfrissende weg die we zijn ingeslagen”, zegt Mathieu Van Marcke.

De bedrijven, organisaties en steden die intussen hebben toegezegd, zijn niet van de minsten. AG Real Estate en Immobel maken hun come-back. Daarnaast tekenen ook enkele nieuwkomers present zoals Gands, D’Ieteren Immo, Next Day en Baltisse, het vastgoedbedrijf van ondernemer Filip Balcaen. Ook trouwe partners zoals Willy Naessens en sectororganisatie UPSI-BVS tekenen opnieuw present.

Eén van de directe resultaten uit de gesprekken die Realty met tientallen bedrijven heeft gevoerd, is dat partners in Knokke-Heist de kans krijgen om nog meer exclusieve activiteiten in de marge te organiseren. Zo komt er onder andere een ‘sustainability lunch’ in het Zwin en een netwerkdiner in de golfclub.

“De vastgoedcommunity is duidelijk op zoek naar een tweedaags event waar ruimte is om meetings in te plannen naast het klassieke netwerken op een receptie. Meer dan ooit bepaalt ze mee hoe Realty er zal uitzien. En dat is in ieders voordeel”, besluit Van Marcke enthousiast.  

Hoe het programma van Realty evolueert, kan je volgen via www.realty-belgium.be

banner-2.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • CoDa Architectenvennootschap bvba

  • Herman Desmet Fotografie

Bekijk de socials