lindner banner set 2 v2 120.jpg
Bedrijfsvastgoed voor kmo

Van kantoor tot magazijn en fabriekshal: advies over bedrijfsvastgoed voor elke onderneming

Partner

Cushman & Wakefield is wereldspeler op het vlak van professioneel vastgoed. Wereldwijd helpen de adviseurs heel wat multinationals een oplossing te vinden voor hun noden op het vlak van immobiliën. Maar ook als lokale kmo’er kun je rekenen op hun expertise en hun persoonlijke aanpak. De vastgoedconsultants van Cushman & Wakefield zijn meer dan makelaars: ze begeleiden je in het hele vastgoedtraject.

Kantoren, logistiek vastgoed en semi-industrieel vastgoed

Cushman & Wakefield helpt elke ondernemer het juiste type vastgoed te vinden, van kmo tot multinational. De adviseurs focussen zich dan ook op verschillende soorten panden: kantoren, logistiek vastgoed en semi-industrieel vastgoed. Maar wat houden die types in? En welke diensten levert Cushman & Wakefield voor ondernemingen? Specialisten ter zake Eric Van Dyck, Yves De Clercq en Sam Mertens van het kantoor in Antwerpen delen hun expertise met de lezers van KMOinsider!

Eric Van Dyck

Eric Van Dyck

“Logistiek gaat om het verplaatsen van goederen van A naar B, zonder ze te verwerken. Industrie gaat over het verwerken van half afgewerkte producten of grondstoffen. Sommige bedrijven trekken die takken uit elkaar, maar in veel ondernemingen zitten de productie en logistiek op dezelfde werkvloer. Vaak komen daar nog kantooractiviteiten bij. Die mix noemen wij de ‘semi-industrie’.”

Niet alleen het type activiteit van de onderneming bepaalt welk vastgoed ze nodig heeft, maar ook het aantal werknemers en de benodigde oppervlakte zijn belangrijke selectiecriteria. Sam Mertens licht toe: “Voor bedrijven met tien tot vijftien werknemers zoeken we vooral kleinere units, vaak in bedrijfsverzamelgebouwen. Ondernemingen die in de industrie actief zijn, hebben meestal nood aan losstaande gebouwen of een mix van magazijn en kantoor. Logistieke spelers zijn dan weer op zoek naar grote hallen met verschillende laadkades. Voor een kmo zal 100 tot 500 m² doorgaans volstaan. Alles daarboven is vaak al semi-industrieel vastgoed.”

Van kmo tot multinational

De heren benadrukken dat Cushman & Wakefield ook samenwerkt met kleinere spelers. “Cushman & Wakefield is vooral bekend vanwege de grotere accounts, maar wij willen ook kleinere ondernemingen en eigenaars van kleinere panden helpen. Of het nu om grote of kleine gebouwen gaat, wij nemen de uitdaging aan en willen onze klant helpen. Het is overigens niet zo dat alleen kleine bedrijven kleine oppervlaktes zoeken. Ook grote spelers hebben soms kleine hubs nodig.”

Sam Mertens

Sam Mertens

Van makelaar tot vastgoedconsultant

Waar Cushman & Wakefield ooit begon als een traditionele makelaar die verhuurde, doet het bedrijf vandaag veel meer. “We zijn niet de klassieke makelaar die verhuurder en huurder samenbrengt en een commissie opstrijkt,” luidt het eensgezind. “Het beroep evolueert zodanig dat dat aspect zelfs minder en minder belangrijk wordt. We willen een eigenaar in zijn volledige vastgoedtraject begeleiden en adviseren als een consultant. We bekijken zijn voortraject en onderzoeken wat hij op lange termijn met zijn vastgoedpatrimonium kan doen. In al die stappen staan we hem bij. Ook op het vlak van de steeds veranderende regelgeving op het vlak van vastgoed en verplichte attesten verlenen we advies. Bovendien voorzien we onze klanten bijna wekelijks van nieuwe kennis rond bijvoorbeeld co-working en driverless cars en hun impact op vastgoed. Klanten zijn vandaag de dag op zoek naar een partij die hen van A tot Z bijstaat.”

Yves De Clercq

Yves De Clercq

Vandaag maakt het serviceniveau het verschil

Voor de heren is het duidelijk dat vastgoed een people business is. “Aan het einde van de dag maakt het serviceniveau in de persoonlijke relatie met klanten het verschil. Ze hechten er belang aan dat je hen een uitgebreid pakket diensten kunt aanbieden.” In dat opzicht is ook de lokale verankering, gekoppeld aan het globale netwerk een onmiskenbare troef van Cushman & Wakefield.

Ben je zelf op zoek naar het juiste gebouw voor je kmo? Heb je nood aan een partner die je het juiste advies over je vastgoed geeft? Of het nu gaat om een kantoor, een magazijn of een bedrijfsgebouw waarin alle functies gecombineerd zitten, Cushman & Wakefield is je uitgelezen partner! Neem meteen contact op!

Meer weten?

Cushman & Wakefield

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Patrimmonium Vastgoedmakelaars

  • CoDa Architectenvennootschap bvba

  • Neovest