LINDNER_Leaderboard.gif

Vijf kantoorgebouwen aan Antwerpse Ring krijgen facelift

Immo

Vijf van de meest bekende kantoorgebouwen van Antwerpen krijgen een nieuwe eigenaar én een nieuwe look. Het gaat om Antwerp Gate 1 en 2, Regent, Quinten en Royal House. Dit zijn letterlijk de eerste gebouwen die je ziet wanneer je Antwerpen binnenrijdt via de E19.

Na 6 jaar komen deze kantoren terug in de handen van een Antwerpse eigenaar. Jomo, een bedrijf uit Brussel, verkoopt de vijf gebouwen aan de Antwerpse projectontwikkelaar Brody, die de kantoren een grondige facelift zal geven. Samen zijn de kantoren goed voor 18.000m2 en een geschatte waarde van zo’n 32 miljoen euro.

“Door hun toplocatie hebben de gebouwen een enorm potentieel. Zeker met de overkapping van de Ring in het vooruitzicht gaat hun waarde enkel stijgen de komende jaren,” zegt Jelle Strijbos, commercieel directeur Brody. “We zullen deze gebouwen renoveren. Momenteel is 85 procent van de kantoren verhuurd, een bezettingsgraad die we met de renovatiewerken tot 95 procent willen optrekken.”

Antwerpse kantorenmarkt boomt

Waarom de immospeler deze investering doet, wordt snel duidelijk voor wie de Antwerpse kantorenmarkt van naderbij bekijkt. Deze boomt als nooit tevoren. Dat blijkt uit de recente cijfers van Cushman & Wakefield: Antwerpse kantoren hebben het laagste leegstandcijfer sinds 15 jaar.

“Het is één van de veiligste investeringen die je kan doen: het lage leegstandcijfer bewijst dat de vraag naar kantoren enorm is in Antwerpen. En die populariteit doet ook de huurprijzen stijgen. Dit is dan wel de grootste investering uit de geschiedenis van ons bedrijf, maar het is ook degene waarin ik het meeste vertrouwen heb,” aldus Jelle Strijbos.

Investeren in vastgoed om te diversifiëren

De projectontwikkelaar ziet in de investering vooral een manier om te diversifiëren: zo bouwt het bedrijf niet enkel woonprojecten en kantoren, maar gaat het ook zelf vastgoed kopen om te verhuren.

“We willen ons onderscheiden van de andere projectontwikkelaars die enkel aan vastgoedontwikkeling doen. Wie geloofwaardig wil zijn als ontwikkelaar, moet ook zélf in vastgoed durven investeren. We zullen de komende jaren sterk groeien in dit segment, terwijl we simultaan blijven inzetten op vastgoedontwikkeling. Dat wordt een uitdaging, maar gezien het grote kapitaal dat we ter beschikking hebben via fondsen en investeerders, hebben we er alle vertrouwen in.”

banner-2.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Patrimmonium Vastgoedmakelaars

  • CoDa Architectenvennootschap bvba

  • Neovest