Investeren om te besparen, het kan met ledverlichting

Facility

Belgische kmo’s investeren steeds meer in duurzame en energie-efficiënte bedrijfsprocessen en oplossingen. Vaak gaan daar aanzienlijke bedragen mee gepaard. Maar wist je dat ledverlichting naast een milieuvriendelijke, ook een kostenbesparende investering is? En dat je er ook je productiviteit mee verbetert? Volgens Thomas Leenders van Signify heeft ledverlichting alleen maar voordelen voor ondernemers en hun bedrijf.

Bespaar met de kracht van ledverlichting

De kracht van ledverlichting zit in de energiezuinigheid en duurzaamheid, benadrukt Thomas. “Led is een energiezuinig alternatief voor conventionele verlichting. Het is misschien duurder in aanschaf dan conventionele verlichting, maar als je het stroomverbruik en de levensduur in rekening neemt ligt de total cost of ownership lager”.

Volgens Thomas gaat ledverlichting vaak 15.000 branduren mee. Een gloeilamp brandt daarentegen gemiddeld slechts 1.000 uren. Zo bespaar je met ledverlichting 60% tot 85% ten opzichte van andere verlichting. Dat is dus een flinke verlaging van je energiefactuur.

Meer info over de besparing via ledverlichting vind je op www.philips.be/ledbesparingen.

Beperkte investeringskosten

Met investeringen gaan uiteraard kosten gepaard. Maar de overstap naar ledverlichting hoeft niet altijd duur te zijn. Zo is het perfect mogelijk om je bestaande TL-verlichting te vervangen door ledverlichting zonder andere armaturen te installeren, vertelt Thomas.

“Als marktleider heeft Signify een breed gamma aan oplossingen voor ledverlichting. Dat gaat van prijsbewuste tot high-end oplossingen, helemaal op maat gemaakt. Je kan bijvoorbeeld heel eenvoudig je bestaande TL-buis vervangen door een led-buis zonder aanpassingen van de armatuur of het plafond. De kosten voor deze ledverlichting variëren van 10 tot 25 euro”.

Ledverlichting is snel terugverdiend

Door de relatief lage kosten is een investering in ledverlichting snel terugverdiend. Kies je voor de eenvoudigste optie, en vervang je je tl-verlichting door led zonder armaturen dan bedraagt de terugverdientijd 4 tot 5 maanden. Maar ook wanneer je voor een uitgebreide oplossing gaat of zelfs volledig maatwerk is het rendement hoog.

“De terugverdientijd van ledverlichting is met maximum 3 jaar momenteel zelfs veel gunstiger dan zonnepanelen (ongeveer 7 jaar)”, benadrukt Thomas. “Ledverlichting is daarmee is de grootste besparing op iedere werkplek, van kantoor tot magazijn.”

Een dag gewacht, is een dag in het donker

“Elke dag dat je wacht met een overstap naar ledverlichting is een dag waarop je onnodig geld verspilt”, sluit Thomas af. “Tel maar op: minder energieverbruik, langere levensduur, relatief lage investeringskost én een verbeterde productiviteit door betere lichtkwaliteit. Als je niets doet, kost het je meer geld en kom je vroeg of laat letterlijk in het donker te zitten.”

Ben je helemaal klaar om over te stappen naar ledverlichting van Signify? Neem een dan een kijkje op www.philips.be/ledbesparingen.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials