lindner banner set 2 v2 120.jpg
Kinnarps, belang van ergonomisch bureaumateriaal

Draag zorg voor je unieke lichaam

Partner

Je hebt slechts één lichaam, en daar wil Kinnarps zorg voor dragen. Het meubilair dat ze ontwerpen, produceren en verkopen, helpt ons goede, doordachte interieuroplossingen en aangename werkplekken te creëren. Maar het allerbelangrijkste is: ze zorgen ervoor dat mensen zich goed en gelukkig voelen op het werk. Met deze 5 tips ga jij alvast voor een betere gezondheid op het werk!

  1. Kom op voor je gezondheid

De meeste mensen zitten te veel. Denk eens na – hoeveel uren per dag zit je, en wat kan je doen om actiever te worden? Een in hoogte verstelbaar bureau is een goede start voor een mobieler en gezonder leven. Regelmatig veranderen tussen zitten en staan maakt een groot verschil voor je lichaam.

  1. Neem een actieve pauze

Regelmatig een korte, actieve pauze nemen is de eerste stap naar een gezonder leven. Een lichte spierinspanning start veel positieve processen in je lichaam, en werkt als een echt mirakel voor je gezondheid. Een aantal studies wijzen op het belang van meer beweging tijdens de werkdag, aangezien te veel zitten niet alleen invloed heeft op je gewicht, maar ook het risico op diabetes vergroot.

  1. Houd je hoofd rechtop

Door het gebruik van mobiele schermen zoals smartphones, laptops en tablets krijgen we sneller last van een zogenaamde ‘schermnek’. De belasting waaraan we de nek onderwerpen als we naar voor buigen, kan pijn veroorzaken in de nek en schouders, maar kan ons ook moe en gespannen doen voelen en ons hoofdpijn bezorgen. De beste tip om dit te voorkomen is even het scherm aan de kant te plaatsen en iets anders te doen. Als het echt nodig is, kan je een groot verschil maken door je blik naar boven te brengen en je hoofd iets hoger te houden.

  1. Ga zitten, maar zit niet stil

Vergeet de mythe dat er maar één enkele zithouding is waarnaar iedereen moet streven. Het is best goed om delen van de dag te zitten, vooral als zitten variatie, beweging en activiteit inhoudt. Het is dus goed een bureaustoel te hebben die je lichaam volgt in plaats van omgekeerd.

  1. En wat je niet kunt zien…

Hoewel we weten dat licht en geluid een invloed hebben op mensen, worden deze aspecten vaak over het hoofd gezien. Geluid is subjectief en we ervaren geluid allemaal verschillend, afhankelijk van wie we zijn, waaraan we werken en hoe gestresseerd we zijn. Dit geldt eveneens voor verlichting. Wist je dat te weinig licht het lichaam melatonine doet afscheiden, wat je slaperig maakt? Een goede verlichting is dus een fantastisch idee als je de dag wilt doorkomen!

Wil je meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in.

Lees ook

Meer weten?

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven