lindner banner set 2 v2 120.jpg

Hoe voorkom je vergaderobesitas? Afslanktips!

Kantoor & Inrichting

Vergaderobesitas is het gevolg van teveel informatie. Uit een onderzoek van de Amerikaanse professor ‘slikt’ de gemiddelde Amerikaan dagelijks 105.000 woorden of 34 gigabytes aan informatie.

Via diverse kanalen bereikt die informatie-overload ons. We kijken gemiddeld vier uur per dag TV en checken onze smartphone voor updates. Op het werk is het al niet beter. Overvolle mailboxen, documenten die je moet doornemen, enz. Om maar te zwijgen over al de vergaderingen.

Gemiddeld vergaderen we 6,5 uur per week

Reken uit: dat is 300 uur per jaar. Aan al die vergaderingen gaan agenda’s en documenten vooraf die soms meerdere keren worden gewijzigd. En dan hebben we het nog niet over foute informatie en ‘fake news’ dat we te horen en lezen krijgen. Dat leidt tot een memory overflow in ons hoofd.

 Hoe kunnen we ‘reunitis’ beperken? Drie afslanktips om met minder lichamelijke en geestelijke ballast naar de volgende vergadering te gaan.

Afslanktip 1: minder agendapunten 

Een ‘lean’ meeting begint met een korte agenda. Schrap alle onduidelijke agendapunten of maak ze duidelijk. Dit doe je door van een agendapunt een concrete vraag te maken. In plaats van het punt ‘omzet bespreken’ zet je ‘Hoeveel is de verwachte omzet van 2019’. Dit geeft richting aan de discussie. In het verslag kan je de vraag eenvoudig en kort beantwoorden met een getal.

Afslanktip 2: minder deelnemers

Bedenk goed wie je uitnodigt op een vergadering en of die personen ook toegevoegde waarde hebben. Is dat niet het geval dan horen ze in die vergadering niet thuis. Want zoveel deelnemers, zoveel meningen...

Afslanktip 3: minder vergaderstukken 

Werk met een tablet waar je complete vergaderdossier op staat. Als je digitaal vergadert, hoef je nooit meer met geprinte vergaderdocumenten te sleuren en heb je alles op één plek. 

Vind andere slimme kantooroplossingen.

Lees ook

banner-2.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven