LINDNER_Leaderboard.gif
Met deze tips maak je van je kot een productieve werkplek

Met deze tips maak je van je kot een productieve werkplek

Partner

Terwijl we ons met z’n allen aanpassen aan de uitdagingen die het coronavirus ons voorschotelt, ontdekken bedrijven noodgedwongen de mogelijkheden van thuiswerk. Om het thuis- of telewerken vlot te laten verlopen geven we enkele nuttige tips mee.

Thuiswerk: zorg voor een aangename werkomgeving

Veel werknemers werkten voor de coronacrisis reeds 1 of enkele dagen per week thuis. De huidige situatie is echter anders. Ganse bedrijven moeten overschakelen op een telewerksysteem. De dagelijkse kantooromgeving ruimt plaats voor online werk en overleg. Dit breng uitdagingen mee voor iedereen, niet alleen op technisch vlak maar ook voor het functioneren en welbevinden van teams en medewerkers. Met de volgende ideeën creëer je een productieve werkomgeving met oog voor het welzijn je werknemers.

Thuiswerken voor werknemers: enkele tips

 • Als je thuiswerkt, werk je vaak meer. Het ontbreken van een duidelijke dagindeling kan nadelig zijn. Zorg voor een helder dagschema en creëer routines om structuur te brengen.
 • Let op je zithouding. Neem geregeld een pauze, zoek de buitenlucht en de zon op. Werk indien mogelijk regelmatig vanop je terras of in je tuin.
 • Blijf in beweging. Ga wandelen, fietsen of doe oefeningen thuis. Er zijn voldoende applicaties, websites en YouTube kanalen die je hierbij helpen.
 • Schep ruimte in je dag om geconcentreerd te werken. Zorg dat je niet afgeleid wordt. Zet je telefoon in vliegtuigmodus, zonder je af en geef in je gedeelde agenda aan dat je niet gestoord wil worden.
 • Neem elke dag ook tijd voor jezelf en doe iets wat je blij maakt.

Succesvol thuiswerken voor zaakvoerders en managers

 • Zorg ervoor dat je perfect weet welke medewerker welke taken thuis kan uitvoeren.
 • Blijf dicht bij je medewerkers. Blijf op de hoogte van hun taken, deadlines, bezigheden. Afstandswerken vereist vertrouwen en daarvoor is het essentieel dat je elkaar goed kent.
 • Onthoud dat thuiswerk geen voordeel maar een kans is om dezelfde doelen te realiseren vanuit een andere locatie.
 • Maak slim gebruik van technologie. Bundel je interne communicatie vanuit één applicatie of platform.
 • Wees ervan bewust dat leiderschap in deze situatie extra tijd, toewijding en geduld vraagt. Iedereen zit in een leerproces. Speel dus kort op de bal en wees geduldig.

Van kot naar kantoor: ergonomische kantoormeubelen

Kinnarps11-inzet.jpgVan je woonkamer een kantoor maken is niet evident. Fabrikant van ergonomische kantoormeubelen Kinnarps, gelooft sterk in een gezonde en duurzame werkomgeving waarin functionaliteit en activiteit met elkaar samenvallen, of dat nu thuis is of op kantoor. Daarom raadt Kinnarps aan:

 • Schep een ruimte die tegemoet komt aan jouw noden, die bij je past en waar je je goed in voelt. Welzijn en gezondheid zijn cruciaal voor je productiviteit.
 • Zet jezelf dichtbij een raam. Natuurlijk licht bevordert je gezondheid en je efficiëntie.
 • Kleuren bepalen mee het gemoed. Felle kleuren motiveren, groen kalmeert, blauw maakt productief, geel creatief en met rood blijf je aandachtig.
 • Zoek de stilte op of speel kalmerende muziek. Verbeter de akoestiek met tapijten, gordijnen, kussens, planten of een klein boekenrek.

Heb je vragen over de ergonomische kantoormeubelen van Kinnarps? Wil je je laten bijstaan door specialisten in het ontwerp van een nieuwe werkomgeving. Stel je vraag dan via onderstaand formulier.

Meer weten?

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven