lindner banner set 2 v2 120.jpg
Puro Fairtradekoffie van Miko

Puro: Positieve impact met een kopje fairtrade koffie

Sponsored

Wil je met je bedrijf bijdragen aan een duurzamere wereld en een betere toekomst voor koffieboeren? Kies dan voor Puro Fairtrade Coffee, een merk van Miko Coffee Service. Puro betaalt eerlijke lonen aan koffietelers, maar draagt ook bij aan het behoud van het regenwoud en produceert zijn koffie CO2-neutraal en met respect voor het milieu. Met een kopje Puro maak je van je koffiepauze een moment met impact.

Fairtrade

Puro koopt zijn koffiebonen van kleine, lokale koffieboeren die zich verenigen in coöperatieven. De koffieboeren krijgen een eerlijke prijs voor hun koffie. Bovendien krijgen de telers extra premies om te investeren in duurzame projecten, zoals onderwijs, herbebossing en betere landbouwmethodes. Puro draagt dan ook terecht en met trots het internationaal erkende Fairtrade-label. Daarnaast steunt Puro verschillende sociale projecten, zowel in de landen waar de koffie geteeld wordt (via onder andere Ondernemers voor Ondernemers) als dichter bij huis (bijvoorbeeld Natuurpunt).

Ontdek meer over de Fairtradekoffie in deze video.

Respect voor het regenwoud

Een deel van de opbrengst van Puro gaat naar World Land Trust. Voor iedere verkochte kilo koffie beschermt die organisatie een bedreigd deel van het regenwoud. Er zijn momenteel twaalf Puro-reservaten in acht koffieproducerende landen. Intussen beschermt Puro op die manier een oppervlakte van bijna 55.000 voetbalvelden aan regenwoud.

Bekijk hier de video over de bescherming van regenwouden.

CO2-neutrale en milieubewuste productie

Bij het verwerken, transporteren en branden van koffie komt onvermijdelijk CO2 vrij. Puro compenseert deze CO2-uitstoot om tot een CO2-neutrale productie te komen. Via het REDD+ project van de Verenigde Naties en het bijhorende Puro-regenwoud in Vietnam is alle Puro-koffie sinds 2016 klimaatneutraal geproduceerd. De koffie wordt deels gebrand op zonne-energie, de verbrandingsgassen worden gezuiverd en restwarmte wordt gebruikt om de kantoren te verwarmen. Ook verpakkingen worden tot een minimum beperkt. Daarnaast sensibiliseert Puro zijn klanten om verpakkingen en koffiegruis bewust te recycleren. Koffiegruis hoef je immers niet in de vuilbak te gooien: het is ook zeer goede meststof voor je planten!

Jouw bedrijf, ethisch en duurzaam

De koffie van Puro is beschikbaar in gemalen vorm en als koffiebonen, maar ook als grote filter pouches, als pads, pods, capsules en sticks. De koffiemachines van Miko Coffee Service zijn alle verkrijgbaar met Puro-branding. Dat geldt trouwens ook voor het porselein, melkcups, suiker, koekjes en chocolade. Zo is er steeds een complete Puro-oplossing voor je bedrijf.

Puro koffie en bijproducten

Met Puro toon je aan je bezoekers, klanten en werknemers dat je bedrijf bewust kiest voor duurzaam en ethisch consumeren en zijn steentje bijdraagt aan een betere wereld. Breng mensen bij elkaar met een duurzaam kopje koffie.

Maak jij met je koffiepauze een betere plek van de wereld? Neem alvast eens een kijkje in de Puro-brochure. Contacteer Puro voor je vrijblijvende offerte of stel je vraag via het formulier hieronder.

Lees ook:

Meer weten?

Miko Coffee Service

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven