LINDNER_Leaderboard.gif
tips voor een functionele home office

Zo richt je je thuiskantoor in

Kantoor & Inrichting

Tips voor een functionele werkplek bij je thuis

Of je nu met een zaak start van thuis uit, regelmatig telewerkt, of gewoon thuis wat wil computeren, met deze tips richt je een goed, functioneel thuiskantoor in.

Tip 1: de locatie van je werkplek

Waar in huis breng je je kantoorplek onder? In de woonkamer of de keuken? Of in een aparte kamer? Dit hangt af van de ruimte die je ter beschikking hebt, maar ook van het aantal spullen dat je voor je werk nodig hebt. Met enkel een laptop heb je veel minder plek nodig. Zorg in elk geval voor een duidelijke afscherming tussen je werkplek en het privégedeelte en let erop dat bezoekers en familie niet langs je bureau moeten lopen. Je kan je bureau afschermen met een muurtje, een paneel, een kast,…

Tip 2: de werktafel of het bureau

Zorg voor een bureau of een werktafel waaraan je goed kan zitten. Je kan je bureau tegen een muur plaatsen, maar eens zo leuk is te zorgen voor uitzicht op de tuin. Je werktafel moet wel geschikt zijn voor het werk dat je eraan wil uitvoeren. Met een zit-sta tafel, kan je afwisselend staand en zittend werken, wat je gezondheid ten goede komt. Een bureau in hout geeft een huiselijk gevoel en gaat beter in je woonkamer op dan een in metaal.

Tip 3: een degelijke bureaustoel

Denk na over de ergonomie van je bureau en computer. Met een goede, ergonomische bureaustoel vermijd je rug- en nekklachten. Besteed voldoende aandacht aan het instellen van de juiste hoogte.

Tip 4: daglicht en verlichting

Veel daglicht geeft je energie. Maar omdat het niet altijd even licht is buiten, is het daarnaast aangewezen om goede werkverlichting te voorzien, bijvoorbeeld in de vorm van een goede bureaulamp.

Tip 5: vergadermogelijkheid

Dien je regelmatig te vergaderen? Installeer dan een grote tafel met een aantal comfortabele stoelen en zorg dat het geheel goed verlicht kan worden.

Tip 6: kantooraccessoires

Je thuiskantoor is pas compleet met de nodige accessoires, zoals een prullenbak, een koffieapparaat, een ladenblok,…

Tip 7: eigen telefoonlijn

Handig is om een extra lijn op je telefoonnummer te installeren of een nieuw vast nummer te nemen. Zo vermijd je dat iemand van je familie per ongeluk de telefoon opneemt en wanneer een familielid telefoneert, blijf je bereikbaar.

banner-2.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven