LINDNER_Leaderboard.gif
Job van inspecteur Liften bij BTV

De job van een Inspecteur liften: verrassend interessant!

Dat een Inspecteur liften op een bepaald moment op 30 meter boven enkele leeuwen zou terechtkomen, had niemand kunnen voorspellen. Toch is dat het verhaal van Peter, Inspecteur liften bij BTV die vol enthousiasme over zijn job vertelt en anderen wil overtuigen om net als hij inspecteur te worden.

“Ik verveel me geen seconde”

Een Inspecteur liften voert deskundige indienststellingen en periodieke controles uit op liften en inspecteert of de installaties voldoen aan de wetgeving en veilig gebruikt kunnen worden.

Peter: “Doordat techniek en wetgeving voortdurend veranderen, veranderen ook de controles. Wat vroeger veilig en betrouwbaar was, kan vandaag als gevaarlijk bestempeld worden. En dat maakt mijn job net zo levendig en boeiend! Ik verveel me geen seconde en de dagen vliegen voorbij.”

Voor wie is de job van Inspecteur liften ideaal?

Peter: “Deze job is ideaal voor iedereen met interesse in techniek en veiligheid, en die een afwisselende, uitdagende job wil. Kom je graag op heel veel verschillende locaties met technische installaties laag en hoog? Dan is dit dé job voor jou! Ik ben zelf al op windmolens geweest, ik heb al allerlei soorten kranen beklommen, controles uitgevoegd op festivals, in kerken, musea, schouwburgen, havens, scholen en noem maar op.”

Peter: “Bij BTV krijg je een intensieve opleiding van 6 maanden als technicus voor liften. Je wordt begeleid in het verbreden van je technische expertise en daarna ga je zelfstandig aan de slag. BTV is één grote familie waar je nooit alleen staat, maar altijd kan rekenen op een hoop ervaren collega’s.”

Over leeuwen en olifanten

Peter: “Het gekste verhaal is dat van de dierentuin. Op een bepaald moment bevond ik mij op het uiterste van een giek van een torenkraan in Planckendael bij de werf van het nieuwe olifantenverblijf. En terwijl niemand van de bezoekers notie hadden van mij boven in de kraan, moeten die leeuwen 30 meter onder mij waarschijnlijk gedacht hebben: ‘lunch time!’ Het zijn die verhalen die mijn job zo leuk maken.”

Ga jij binnenkort aan de slag als inspecteur bij BTV? Solliciteer nu!

Wil jij de collega van Peter worden? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en hou je wel van wat avontuur? Of ken je iemand uit je omgeving voor wie deze job wat zou zijn? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina en ontdek er alles over.

Meer info? Vul onderstaand formulier in!

Lees ook

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en BTV

Meer weten?

BTV

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • BTV

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials