LINDNER_Leaderboard.gif
Veilig werken in je bedrijf dankzij keuringen door BTV

Gekeurde installaties voor een veiliger bedrijf

Om de veiligheid van je werknemers op de werkvloer te garanderen, is het essentieel dat je installaties gekeurd zijn. Een aantal keuringen zijn zelfs wettelijk verplicht. Nochtans zijn veel werkgevers daarvan niet op de hoogte. “Wie personeel tewerkstelt, moet om de vijf jaar zijn elektrische installatie laten nakijken,” zegt Joris Breugelmans, commercieel directeur van BTV.

Controles van installaties bij bedrijven

BTV voert als erkend controleorganisme en als Externe Dienst voor Technische Controle 150 soorten controles uit bij ondernemingen en particulieren. Jaarlijks zorgt BTV voor meer dan 500.000 keuringen bij meer dan 100.000 klanten verspreid over heel België. Speciaal voor professionelen en bedrijven zijn er controles, keuringen en analyses op het vlak van

  • Elektrische installaties (ook hoogspanning)
  • Gasinstallaties
  • Druk, riolering en water
  • Energie
  • Branddetectie
  • Liften, hijs- en hefwerktuigen
  • Noodverlichting en/of veiligheidsverlichting
  • Gebouwen
  • Overige controles, zoals controle bliksembeveiliging, milieucoördinatie of veiligheidscoördinatie op bouwwerven

Ongevallen en schade voorkomen

Commercieel directeur Joris Breugelmans: "Onze missie is om ongevallen en schade op de werkvloer of thuis te voorkomen. Sowieso is het wettelijk verplicht om een aantal keuringen uit te laten voeren. Vanuit het Ministerie van Economische Zaken is dat vooral op het vlak van elektriciteit- en gasinstallaties en vanuit het Ministerie van Werkgelegenheid en Arbeid geldt de codex 'Welzijn op het werk'. Die legt ook een aantal keuringen op. Zo moeten professionele elektrische installaties om de vijf jaar worden gecontroleerd. Niet veel werkgevers zijn daarvan op de hoogte."

Het Koninklijk Besluit van 4 december 2012 verplicht werkgevers om een risicoanalyse uit te voeren voor hun elektrische installaties. BTV biedt je hierover graag meer informatie.

Bespaar op je brandverzekeringspremie dankzij een keuring

Joris Breugelmans: "Naast de wettelijk opgelegde keuringen kan je aanvullende controles laten uitvoeren waarmee je een korting krijgt op de premie van je brandverzekering. Zo kijken we bijvoorbeeld met een warmtebeeldcamera waar er zich hotspots voordoen die een mogelijk risico kunnen zijn op elektrocutie of kortsluiting. Deze controles betalen zichzelf terug door de korting op je brandpremie. Het aantal ongevallen dat vermeden wordt door zulke controles wordt niet geteld, maar ik ben er heilig van overtuigd dat wie preventief te werk gaat, zeker meer ongevallen zal uitsluiten.”

Een keuring bespaart je heel wat kosten en ongemakken. Bestel dus vandaag nog de keuring die je nodig hebt.

Word zelf inspecteur bij BTV

Ben je technisch onderlegd en op zoek naar een boeiende en uitdagende job? Dan is een carrière als inspecteur bij BTV misschien wel iets voor jou! BTV is een bedrijf met een familiaal karakter en een aangename werksfeer. Elke dag zijn de meer dan 400 collega’s in de weer om de veiligheid van particuliere en professionele klanten te garanderen. BTV creëert een stimulerende en respectvolle werkomgeving zodat haar medewerkers hun rol als ambassadeur zo goed mogelijk kunnen waarmaken. Als BTV-inspecteur voer je onafhankelijk en deskundig indienststellingen en periodieke controles uit op installaties. Je controleert of de installaties voldoen aan de wetgeving en veilig gebruikt kunnen worden. Samen met ervaren collega’s doorloop je een intensieve opleiding van 6 maanden als technicus. BTV begeleidt je in het verbreden van jouw technische expertises en er is ruimte voor professionele groei dankzij verdere opleidingen.

Benieuwd hoe een dag als inspecteur eruitziet? Werken bij BTV? Stel je hier kandidaat.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en BTV

Meer weten?

BTV

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • BTV

Ook interessant

Interessante bedrijven